Dragan Stanić ponovo predsednik Matice srpske

Profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dragan Stanić danas je ponovo izabran za predsednika Matice srpske.
Dragan Stanić ponovo predsednik Matice srpske
Foto: 021.rs
Za potpredsednike su izabrani univerzitetski profesori Jovan Delić, Milan Matavulj i Srdjan Šljukić, a za generalnog sekretara istoričar Milan Micić.
 
Na današnjoj redovnoj skupštini, koja je održana u Srpskom narodnom pozorištu uz učešće blizu 300 delegata, izabrani su počasni članovi Matice srpske i novi stalni članovi saradnici, a potvrdjen je i prijem novih redovnih članova Matice srpske.
 
Prihvaćen je Izveštaj o četvorogodišnjem radu Matice srpske, Biblioteke Matice srpske, Galerije Matice srpske i Izdavačkog centra Matice srpske. Izabran je Upravni odbor Matice srpske koji ima 31 člana, kao i Nadzorni odbor Matice srpske od sedam članova.
 
Novi-stari predsednik Matice srpske Dragan Stanić poznat je i po književnom pseudonimu Ivan Negrišorac.
 
Rođen je 31. maja 1956. u Trsteniku. Osnovnu školu završio je u Sirigu 1970, a gimnaziju u Novom Sadu 1974, gde je i diplomirao na Filozofskom fakultetu u Novom sadu 1979. godine. Magistrirao je i doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu.
 
Govori engleski i ruski, a služi se nemačkim, francuskim, slovenačkim i makedonskim jezikom. Za predsednika Matice srpske prvi put je izabran 2012. godine.
  • НС НИКИ

    29.06.2020 08:34
    Матица српска
    Драган Станић је на част Матице српске! У току његовог мандата је рад Матице живнуо, он је активан, ангажован и ради на корист српске књижевности и науке о језику. Са задовољством и посебним пијететом сам у суботу дао њему глас! Матица српска је једна од последњих установа која се брине о нашем културном, језичком и историјском идентитету! Свако ко је у могућности треба да подржи рад ове установе.
  • Tata Brada

    28.06.2020 10:02
    Prva tri komentara BiH ocenio kao ekstremno glupa. Podrška za Staleta.
  • КГБ

    28.06.2020 07:58
    Србска Атина
    На западу ништа ново...
    СПС ... све по старом ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti