Odlazak Novosađana na vikendice i "nesolidarnost" smanjili pritisak vode u prigradskim naseljima

Potrošnja hladne vode iz gradskog distributivnog sistema znatno je veća od uobičajene za ovaj period godine.
Odlazak Novosađana na vikendice i "nesolidarnost" smanjili pritisak vode u prigradskim naseljima
Foto: Pixabay
Redakciji Portala 021.rs obratili su se građani, navodeći da u pojedinim prigradskim naseljima, kao što su Futog i Veternik, nema vode ili da je pritisak veoma slab. 
 
Kako navode u JKP "Vodovod i kanalizacija" za 021.rs, sremska strana grada troši 70 odsto više vode nego inače. Tome je, objašnjavaju, doprineo i nagli porast temperature vazduha, ali i "migracija većeg broja Novosađana na vikendice i kuće na sremskoj strani Dunava".
 
"S tim u vezi, vrlo je verovatno da će problem u urednom vodosnabdevanju imati stanovnici prigradskih naselja koji su na rubnim delovima mreže jer se mahom radi o objektima u individualnom stanovanju u kojima je potrošnja generalno povećana", navode u "Vodovodu".
 
U ovom javnom komunalnom preduzeće naglašavaju i to da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće i sve navedeno za posledicu može da ima povremeno nešto slabiji pritisak, kao i nestanak vode u rubnim delovima mreže. 
 
"Fabrika vode radi svojim punim kapacitetom i proizvodi 1.250 litara vode svake sekunde, bez ikakvih tehničkih smetnji. Situacija koja je trenutno prisutna u Futogu i Veterniku isključivo je posledica nesolidarnog odnosa sugrađana međusobno", zaključuju u "Vodovodu" za 021.rs. 
  • Maja

    02.07.2020 12:10
    И ?
    И? Сад су они своје руке опрали? А тек ова багра футошка што кобајаги брине за наше интересе, а нит роморе нит говоре. А ја у 21.веку да перем косу и укључујем машину у 2 ујутру? Битно је да рачун стигне на време, исти као претходног месеца , наравно...
  • Bata

    30.06.2020 13:42
    Teleprontovanje
    Kako Bata kaže, novosadjani se teleprontuju, odu u vikendice pa onda vodu trose i u stanu i u vikendici. Levu ruku i nogu peru u vikendici a desnu u stanu u gradu pa je zato slab pritisak.
    21.vek..i jos je problem imati vodu.
  • /

    29.06.2020 13:50
    /
    kako sad to kad je zabranjeno polivati ulicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti