Ciklonizacija prskala komarce na sremskoj strani grada, Novosađani kašljali i kijali

"Ciklonizacija" je u toku popodneva zaprašivala komarce sa sremske strane - od Sremske Kamenice do Petrovaradina, a pojedini građani žalili su se na učestalije kijanje i kašljanje u istom periodu.
Ciklonizacija prskala komarce na sremskoj strani grada, Novosađani kašljali i kijali
Foto: Pixabay
Kako za 021 kaže menadžer za odnose sa javnošću "Ciklonizacije" Dario Aćimović, u pitanju su najavljeni tretmani protiv rečnih komaraca rađeni sa sremske strane, preparatima koji se godinama koriste i koji su odobreni od Svetske zdravstvene organizacije.
 
"Ne postoji drugi način da se rešimo komaraca. Ti preparati nisu štetni za ljude, iz vazduha je rađeno samo u priobalju, dok u urbanim sredinama ne radimo takve tretmane", navodi Aćimović.
 
Prema njegovim rečima, količine preparata koje se koriste su veoma male i ne koristi se čista supstanca, već mešavina preparata i vode.
 
"To su toliko male količine da nisu toksične za ljude. Unazad pet do 10 godina koriste se selektivni preparati nove generacije, koji ni muve ne ubijaju, samo komarce", objašnjava portparol Aćimović.
 
On dodaje da postoji mogućnost alergijske reakcije na sastav preparata.
 
Građani u Petrovaradinu i Podbari, kao i oni koji su se zatekli večeras u centru, požalili su se redakciji 021 da su neprekidno kijali i kašljali. Većina njih je negodovala zbog čega se takvi tretmani rade po najvećim vrućinama i u tom periodu.
  • Sremski Karlovci

    06.07.2020 22:09
    Ima ih jos vise
    Komaraca nije ni bilo puno dok ih niste prskali, svaka čast, pretpostavljam da vam je to bio cilj.
  • gradjaninX

    03.07.2020 12:02
    Komarci prenose koronu. Mislite o tome, pogotovo pre nego sto se zalite.
  • Sanja

    03.07.2020 08:27
    Prskanje komaraca
    Suprug i ja smo se zadesili u šetnji na novom naselju, kada su prskali komarce iz pikapa i kamijončića. Reakcija je bila više nego strašna, odjednom su svi pičeli da kašlju i da se guše, čak si i kućnji ljubimci kijaki i kašljali. Bilo je starijih ljudi, bračni parova sa kolicima ... Shvatili smo da moramo što pre doći do stana ali u jednom momentu smo morali kvasiti maramice i kroz njih disati, ostali sugrađani su navlačili majce preko nosa i usta.
    Prskali su oni i ranije komarce i desilo se da se nađemo na ulici ali ovo sad je zaista bilo ne izdrživo. Mogliste osetiti da vas jezik peče od tolke količine otrova, nije uobičajno prskanje komaraca to su mogli svi koji su se našli u toj situaciji i da zaključe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti