Direktor RTV pozvao sindikalce na "neposredan razgovor" u vezi sa virusom korona u ovoj ustanovi

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica pozvao je predstavnike sindikata "Nezavisnost" da "u neposrednom razgovoru dobiju odgovore na sva pitanja" u vezi sa virusom korona u ovoj ustanovi.
Direktor RTV pozvao sindikalce na "neposredan razgovor" u vezi sa virusom korona u ovoj ustanovi
Foto: 021.rs
Granski sindikat kulture, umetnost i medija "Nezavisnost" u Radio-televiziji Vojvodine saopštio je u sredu da zahteva od rukovodstva javnog servisa da što hitnije saopšti precizne informacije o tome da li u njihovom kolektivu ima radnika zaraženih virusom korona, koliko ima takvih slučajeva i koje mere su preduzete da se zaštite njihova prava, ali i zdravstvena bezbednosti svih ostalih radnika RTV-a.
 
Sindikat je naveo da su primili informacije od brojnih članova o spekulacijama da u RTV-u ima inficiranih, ali da se ti podaci kriju. 
 
RTV u svom odgovoru na saopštenje sindikata poručuje da je rukovodstvo uvek "otvoreno za razgovor i saradnju sa predstavnicima sindikata", te da ih iznenađuje obraćanje putem otvorenih pisama i medija.
 
"Od saznanja da je u Srbiji registrovan virus korona, u RTV je uspostavlјen sistem kojim se obezbeđuje efikasno planiranje i sprovođenje organizacionih, informativnih, edukativnih i drugih preventivnih mera zaštite radi sprečavanja pojave i širenja zaraze. Preduzimaju se mere kolektivne i individualne zaštite. Na osnovu razvoja epidemiološke situacije, odluka i preporuka nadležnih državnih i zdravstvenih organa, sopstvene procene rizika i utvrđenih prioriteta, primenjuju se mere preventivne zaštite – odgovarajuće organizovanje radnih procesa, upotreba zaštitnih sredstava i ponašanje kojim se mogućnost prenošenja infekcije virusom korona svodi na najmanju moguću meru tokom obavljanja radnih aktivnosti", navode u pokrajinskom javnom servisu.
 
Dodaju i da se "u kontinuitetu obezbeđuju dovoljne količine zaštitnih sredstava i opreme", te da se "razvija funkcionalan sistem kojim se omogućava zaposlenima da imaju na raspolaganju sva potrebna saznanja i sredstva za ličnu zaštitu od infekcije".
 
U saopštenju RTV-a se ne navodi da li u ovoj medijskoj kući ima ili nema zaraženih virusom korona.
 
"Zbog ozbiljnosti teme, generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica pozvao je predstavnike sindikata 'Nezavisnost' da i u neposrednom razgovoru dobiju odgovore na sva pitanja", zaključuje se.
 
Saopštenje sindikata možete da pročitate OVDE.
  • Lala

    03.07.2020 00:12
    Čuj ovoga ostaće upamćeno da je RTV za vreme njegovog mandata useljena u svoj objekat..
    Hahahahahahahahaha pa Koprivica ima sa tim veze koliko i ja. Pokrajina finansirala, izvođači izgradili, on nema ama baš nikakve veze sa tim. Ajmo pa paaa pemzija, nikad višee.
  • Žeki

    02.07.2020 17:24
    Koprivice, hajde na nogice lagane, pa u penziju. Stigla ti je zamena jos u oktobru.
  • NS

    02.07.2020 14:03
    SAMO PITAM
    Ima li i u Crnoj Gori toliko dorektora Srba, koliko ima direktora Crnogoraca u Srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti