Četiri radnika RTV inficirana virusom korona, formira se Odbor za bezbednost i zdravlje

Radio-televizija Vojvodine (RTV) saopštila je da se četiri radnika tog medija koji su pozitivni na korona virus, nalaze na bolovanju.
Četiri radnika RTV inficirana virusom korona, formira se Odbor za bezbednost i zdravlje
Foto: 021.rs
Njihovi kontakti postupili su u skladu sa instrukcijama zdravstvenih ustanova, navodi se u saopštenju sa sastanka rukovodstva RTV-a i predstavnika Sindikata "Nezavisnost".
 
Direktor Centra za korporativnu bezbednost RTV-a Branislav Đurić rekao je da je u RTV-u, od momenta kada je u Srbiji registrovan virus korona, uspostavljen sistem, koji je u skladu sa zvaničnim merama i preporukama.
 
Kako je zaključeno na današnjem sastanku, RTV će formirati Odbor za bezbednost i zdravlje, s ciljem da ode "korak dalje" u zaštiti svojih zaposlenih.
 
"Želja rukovodstva RTV-a je da, i pored svih preduzetih mera zaštite od pojave i širenja zaraze i spremnosti za razgovor i saradnju sa sindikatima, i formalno precizira obaveze odbora, u kojem bi tri člana predložili reprezentativni sindikati, a dva člana poslodavac. Cilj je da svi zajedno učestvuju i doprinesu povećanju zdravstvene zaštite radnika", navodi se u saopštenju.
 
Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica pozvao je danas predstavnike sindikata "Nezavisnost" da "u neposrednom razgovoru dobiju odgovore na sva pitanja" u vezi sa virusom korona u ovoj ustanovi.
 
Sastanak rukovodstva RTV-a i predstavnika Sindikata "Nezavisnost" usledio je nakon što je sindikat u sredu od rukovodstva zatražio da im hitno dostavi podatke o tome da li u kolektivu RTV-a ima zaraženih korona virusom.
  • lila

    03.07.2020 09:05
    VRBAS
    ШТА СЕ ДЕШАВА У ВРБАСУ???!!!
  • Pero

    02.07.2020 23:35
    Što otpuštate radnike?
  • Molimo!

    02.07.2020 20:53
    Molimo otkazite EXIT!
    Da ne bismo svi plakali u avgustu, otkazite EXIT ove godine!!! Nije vreme za velike guzve i tako velik broj ljudi u 4 dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti