U novosadskoj bolnici 100 pacijenata na lečenju od kovida-19

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 100 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovida-19, što je devet više nego u četvrtak.
U novosadskoj bolnici 100 pacijenata na lečenju od kovida-19
Foto: Marija Erdelji

Kako je rečeno za 021.rs, pet pacijenata nalazi se na respiratoru, što je jedan manje u odnosu na prethodni dan. Kako saznajemo, stanje jednog obolelog je poboljšano pa je skinut s mehaničke ventilacije.

Što se tiče Novog Sada, o novoobolelima govore samo podaci o ljudima u izolaciji, gde se nalaze oboleli sa blagim simptomima i oni koji su bili u kontaktu sa zaraženima. Oni pokazuju da se rast nastavlja, pa je tako za proteklih 24 sata u Novom Sadu njihov broj povećan za 49 i sada ih ima 315. Ovim je broj ljudi u izolaciji dupliran za četiri dana, jer je u ponedeljak bila 141 osoba u izolaciji.

Pokrajinski premijer Igor Mirović u četvrtak je naveo da je, od svih naselja u Vojvodini, Novi Sad trenutno najugroženiji i o tome više čitajte OVDE. Skoro isto je izjavio i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković koji je ocenio da je epidemiološka situacija u Vojvodini pod kontrolom, ali da najveći problem vide u Novom Sadu jer ima najveći broj stanovnika. On je dodao i da je teško da će se Exit održati u predviđenom terminu, a o tome više OVDE.

Podsetimo da Novosađani koji imaju simptome kovida-19 mogu da se jave na pregled u dve kovid ambulante na Novom naselju, kao i u ambulante u Jug Bogdana na Podbari i u Veterniku od 7 do 20 časova, dok ambulanta u Zmaj Ognjena Vuka (ulaz sa Bulevara kralja Petra I) radi bez prestanka 24 časa. Non-kovid ambulanta premeštena je kod ambulante na Limanu IV koja se renovira, u mobilnu ordinaciju za laboratorijske analize. Više o radu ovih objekata možete pronaći OVDE.

  • D.A.Virusolog

    04.07.2020 03:34
    Nije
    Nije svaka pneumonija(upala pluća) corona.


    Imamo slučajeve gde se radi o H1N1 ti slučajevi su 0.8%,
  • Carls Tejlor

    03.07.2020 17:58
    Jedva cekam da se konacno otvori ovogodisnji EXIT i zato apelujem na sve zarazene da sto pre ozdrave kako nam ne bi falili u avgustu na tvrdjavi.
  • @Novosadjanin

    03.07.2020 15:15
    Kakve izvestaje hoces. Lazne. Vracaju ljude sa upalom pluca i temperaturom od 40 kuci, da ih ne bi morali zavoditi u registar zarazenih. Svrati do bolnice sve ce ti biti jasno. I prestani da verujes korumpiranoj vlasti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti