Vodovod najavio restrikcije u isporuci vode

Novosadski Vodovod je najavio da će ukoliko se trend korišćenja pijaće vode za nepotrebne aktivnosti nastavi i narednih dana biti primorani da uvedu restrikcije vode.
Vodovod najavio restrikcije u isporuci vode
Foto: 021.rs

Oni su naveli da restrikcije nisu nikom u interesu, ali ako ne prevlada razum i empatija, to ostaje kao jedina mera.  

Novosadski Vodovod je danas ponovo apelovao na racionalnu potrošnju vode jer se poslednjih desetak dana beleže nestašice. Iz tog preduzeća navode da bi prerađena voda u Fabrici vode isključivo trebalo da se koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje.

- Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće - kažu u ViK i dodaju da su u obavezi da građane zamole da budu solidarni kako bi svi Novosađani imali dovoljno vode za piće.

Oni su podsetili da je potrošnja znatno veća od uobičajene za ovaj period godine i u tome prednjači sremska strana grada, kao i pravac Kovilj - Budisava - Kać.

- Ovoj situaciji svakako je doprineo i nagli porast temperature vazduha i migracija većeg dela Novosađana na vikendice i kuće na sremskoj strani Dunava, s obzirom na to da je mali broj sugrađana otišao na godišnji odmor zbog epidemije korona virusa. Stoga je situacija s nestancima vode, koja je trenutno prisutna u Futogu, Veterniku i pojedinim rubnim delovima novosadske vodovodne mreže, isključivo posledica nesolidarnog odnosa sugrađana međusobno - navode u saopštenju.

Vodovod kaže i da proizvode 1.350 litara vode svake sekunde, bez ikakvih tehničkih smetnji, ali da je zbog neodgovornog ponašanja, ne svih potrošača, potrošnja pijaće vode enormno skočila i stoga nemaju svi korisnici uredno vodosnabdevanje.

  • biba

    05.07.2020 14:10
    malo se previse izgradilo
    malo se previse svega izgradilo a ovodovodna mreza ostala ista... nema veze sa bazenima.
  • Djuka

    05.07.2020 02:41
    Ha!
    Pola Ribnjaka vam je nelegalno. Koliko se secam neki je nazidao na vodovodnoj mrezi pre par godina pa smo svi ispastali jer je njemu pukla cev a vasi nisu hteli da poprave. Havarija mesecima trajala. Vi kacite nelegalne objekte i cinite krivicno delo, da boste im naplatili vidu. A sistem nije napravljen za to. Ista prica je i u Veterniku i na Adicama i svugde gde se divlje gradi.
  • Cobi NS

    04.07.2020 17:31
    Pa,dokle će ljudi u ovoj zemlji ispaštati,zbog manjine,koja je bahata i primitivna.....pronađite način da se sankcionišu takvi,a ne da kažnjavate sve-nije to teško,proveriš prosečnu potrošnju tokom god.i uporediš sa letnjim mesecima,i njega"klepiš!!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti