U jednom danu više od 30 hospitalizovanih na infektivnoj klinici KCV, četvoro na respiratorima

Ukupno 139 pacijenata obolelih od virusa korona trenutno se leči u Kliničkom centru Vojvodine, što je značajan rast novoobolelih koji su hospitalizovani poslednjih dana.
U jednom danu više od 30 hospitalizovanih na infektivnoj klinici KCV, četvoro na respiratorima
Foto: Marija Erdelji
Od ovog broja, četvoro obolelih nalazi se na respiratoru.  
 
U poslednja 24 časa u Klinički centar Vojvodine primljen je 31 pacijent sa virusom korona, navode u ovoj ustanovi, koja zbrinjava obolele iz Vojvodine.
 
"U cilju sprečavanja zarazne bolesti COVID-19 i preduzimanja svih preventivnih mera i postupaka širenja virusa, zaštite zdravlja i bezbednosti stanovništva, podsećamo da obavezna preventivna mera podrazumeva nošenje zaštitnih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima. Osim ovih preporuka, neophodno je održavanje odgovarajuće distance, kao i redovno pranje i dezinfekcija ruku", navode u Kliničkom centru Vojvodine.
 
U samoizolaciji se nalazi 416 pacijenata, što znači da dnevno u ovaj vid lečenja i preventive ode pedesetak građana.
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković najavio je otvaranje još dve klinike za prihvat eventualno većeg broja obolelih građana i evidentirao Vrbas kao potencijalno žarište.
  • @B

    05.07.2020 17:23
    Da, i dalje neopravdano zoves hitnu pomoc, to nije stanje zivotne ugrozenosti. Neces umreti od toga u sledecim minutima, ali neko ko krvari u saobracajki ili prestaje da dise zbog akutnog infarkta hoce jer si ti neopravdano zadrzao kola hitne pomoci. Treba vam debelo naplatiti svaki neopravdan ili lazni izlazak hitne, pa bi razmislili kad bi zivkali za gluposti. A tvoje sa tvojim simptomima je da odes u svoj dom zdravlja od 7 do 19h, a posle toga u dezurnu ambulantu.
  • Stanoje

    05.07.2020 17:11
    @B. 05.07.2020 • 15:53
    @Ana

    Za Maju Gojkovic ima mesta i na Bežanijskoj Kosi i na Infektivnoj. A živi u NS. Ti verovatno nisi u strukturi SNS-a pa preživljavaj kako znaš i umeš.
    Bitni su bili izbori za dobrobit njihove dece.

    Jad i beda od države
  • opušteno

    05.07.2020 15:55
    pa na ćoše
    U pogledu svadbi, žurki, proslava, druženja, nenošenja maski i sl. mogu reći da smo opušten i delom neodgovoran narod. No, nisu bitno drugačiji od nas ni Italijani, Austrijanci, Nemci, Španci... Nema velike razlike među ljudima. Razlika je velika jedino u sistemu države u kojoj živimo. Za Nemačku, Austriju i Italiju pouzdano znam da su policijske patrole aktivne 24 sata. Opominju, nalažu poštovanje distance, kontrolišu okupljanja i ima ih svuda: u pešačkim zonama, parkovima, na ulicama. Nije mi poznato da su nekog kažnili, za to morate biti baš-baš nedokazana osoba koje neće da ih sluša.
    Šta naša polilcija radi i gde je uopšte? Ko kontroliše poštovanje mera, kada i gde? Za vreme vanrednog stanja od 05 do 17h nigde ni jednog, a ispred prodavnica, mesara, banaka, redovi, redovi, redovi. E, onda nakon 17 h, kad neka jedinka sama u prečniku od 2 km, bez ikakve mogućnosti da nekog zarazi ili da se od nekog zarazi, izađe van kuće, pišu joj prijave, kažnjavaju, lišavaju slobode i sl.
    U ovoj državi se ili žmuri, pravi blesav i pušta na volju građana ili se kažnjava i vrši presija. Od ekstremnog - do ekstremnog +.
    Da me policija pogrešno ne shvati, ne kritikujem njih - oni su izvršna vlast i samo izvršavaju naloženo. Zatajili su oni koji nalažu u svakom pogledu: od marta do maja, od maja do izbora i sve nakon toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti