Na lečenju u KCV-u 159 pacijenata, devet na respiratoru

U Novom Sadu se danas na lečenju nalazi 159 pacijenata u Kliničkom centru Vojvodine, što je za šest više nego u ponedeljak.
Na lečenju u KCV-u 159 pacijenata, devet na respiratoru
Foto: Marija Erdelji

Pošto se svakodnevno i otpuštaju pacijenti, može se pretpostaviti da je juče primljeno više od šest obolelih, ali iz KCV-a danas nisu naveli taj podatak, mada su prethodnih dana to radili.

U KCV-u je došlo i do povećanja broja pacijenata na respiratorima i sada ih je devet, dok ih je dan ranije bilo sedam.

U Dečijoj bolnici nalazi se jedan pacijent pozitivan na koronu, a reč je o mladiću povređenom u saobraćajnoj nesreći tokom vikenda u Kuli.

Podsetimo da se u Novom Sadu proteklih dana registruje oko 30 do 40 novih pacijenata svakog dana, što je polovina pacijenata u Vojvodini. Poslednji presek je Institut za javno zdravlje Vojvodine dao u ponedeljak i, prema tim podacima, za vikend je registrovano 60 obolelih Novosađana, dok je za proteklih sedam dana u Novom Sadu zabeleženo oko 230 novozaraženih, a u Vojvodini 433.

Broj osoba u samoizolaciji, među kojima su osobe pozitivne na kovid-19 koje nemaju izražene simptome, kao i kontakti zaraženih, u Novom Sadu već drugi dan stagnira, pa ih sada ima 408, dok ih je dan ranije bilo 411. U celoj Srbiji se nastavlja rast broja osoba u izolaciji i sada ih je 5.145, a dan pre ih je bilo 5.031.

Podsetimo da Novosađani koji imaju simptome kovida-19 mogu da se jave na pregled u dve kovid ambulante na Novom naselju, u ambulantu u Jug Bogdana na Podbari, kao i u Veterniku od 7 do 20 časova, dok ambulanta u Zmaj Ognjena Vuka (ulaz sa Bulevara kralja Petra I) radi bez prestanka 24 časa. Non-kovid ambulanta je kod ambulante na Limanu IV koja se renovira, u mobilnoj ordinaciji za laboratorijske analize.

U Novom Sadu je od petka na snazi odluka o obaveznom nošenju maske u zatvorenim prostorima, kao i na većini otvorenih javnih površina, a primenjuju se i druge mere u borbi protiv kovida-19 o čemu više čitajte OVDE.

  • Zebra

    07.07.2020 21:00
    Respiratori
    Recimo da sam jedan od onih koji je dao dosta novca za kupovinu istih preko Unicefa! Gde smo dobili potvrdu da su isti stigli, ali brojno stanje sad je isto kao u februaru! Kako? Još se država hvalila da je potrošila silne milione na respiratore. Opet pitam kako? Gde su? Da nisu poslati za Italiju? Da ih nije SNS trampio za reklamu na Pinku? Za glasove?
  • @Zebra

    07.07.2020 16:36
    A sta ce tebi kupljeni resipratori, vidis u tekstu da ima samo 9 ljudi u celoj Vojvodini toliko bolesnih da zahtevaju intenzivnu negu. Ljudi, to je jaaaako mali broj, smirite zivce, nista se strasno ne desava, postujte mere kakve god da su i prestanite da budete opsednuti s koronom.
  • D. A. Virusolog

    07.07.2020 15:18
    Ozlojeđen
    Znam zato što sam se bavio 35god virusima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti