Protest protiv uvođenja policijskog časa i danas u Novom Sadu

Protest građana zbog najave uvođenja policijskog časa, kao i sinoćnjih dešavanja u Beogradu, najavljen je za danas na Trgu slobode u Novom Sadu.
Protest protiv uvođenja policijskog časa i danas u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Ovo je nastavak protesta koji je održan u utorak uveče u Novom Sadu.

U pozivu na društvenim mrežama stoji da je okupljanje u 18 časova ispred Gradske kuće.

"Pozivamo ljude da se u 18 časova skupimo svi da pošaljemo jasnu poruku vlastima da mi nismo ničije roblje i budale, da ne mogu da nas tretiraju kao malu decu, da zatvaraju kako njima odgovara. Zbog maltretiranja i unižavanja i zdravih i bolesnih, zbog lekara i svih koji se bore sa bolešću, zbog nas samih i svih drugih! Ponesite obavezno maske i držite rastojanje, vidimo se!", navodi se u pozivu neimenovanih organizatora.

Podsetimo da se u utorak, nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio moguće ponovno uvođenje policijskog časa, u Novom Sadu na na Trgu slobode okupilo, prema podacima policije, oko 300 mlađih osoba kako bi mirno protestovali.

Oni su posle kraćeg zadržavanja u centru, prošetali do Kampusa i nazad to Trga slobode gde ih je pred Gradskom kućom dočekao i manji kordon policije. Okupljeni su proveli neko vreme na trgu, uzvikujući parole protiv predsednika Srbije i vlasti, da bi se oko ponoći razlišli.

Istovremeno, u Beogradu je došlo do nasilnih protesta i incidenata, a najavljeno je i da će se u glavnom gradu i danas uveče održati novi protesti.

  • Covid20 Sandwich Bar

    08.07.2020 15:50
    @Miličica @Dragana @Vera
    Koliko moraš biti jadan da prodaš dušu djavolu za sendvič???
  • Bla

    08.07.2020 15:45
    @Dragana
    Postovana gospodjo Dragana, odaklr Vam pravo da sve svaljujete na mlade?! A i da Vam objasnim vrmensku distancu:
    6.maja se ukida vanredno stanje
    21.juna su izbori
    Izmedju ova dva datuma stoje ne dve nedelje kako ste Vi naveli da smo jos trebali da se suzdrzimo, vec mesec i po dana!
    Pred izbore smo bili pusteni uz price da smo pobedili pandemiju, da se virus sporadicno pojavljuje i uz ocigledno namestene brojeve.
    Sad kad su izbori prosli, niko nece da izadje pred gradjane i otovreno kaze da su nesposobna gomila poltrona koja je lagala i krila podatke! E, zato ljudi izlaze napolje!
  • Prvi pravi botfucker

    08.07.2020 14:57
    @@Prvi pravi botfucker, ne ide to bas tako. Treba se doterati, na vreme poceti jer sutra se radi i jednom, ko ni jednom. Mlad si, nemas slifa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti