Vučić: Ni hortijevci 1941. nisu dirali fasadu Gradske kuće u Novom Sadu

Molim sve naše ljude u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima da se ne suprotstavljaju batinašima, jer to ćemo da radimo mi kao država, radićemo i pobedićemo, navodi se u poruci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, objavljenoj na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.
Vučić: Ni hortijevci 1941. nisu dirali fasadu Gradske kuće u Novom Sadu
Foto: 021.rs
"Dragi građani, obećao sam vam da ćemo umeti da zaštitimo mir i stabilnost uprkos kriminalnim huliganskim nasilničkim napadima kojima smo svi šokirani", rekao je Vučić na letu za Pariz, gde će se danas sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.
 
Vučić je dodao da su svi šokirani "jer u Novom Sadu 1941. godine, kada su hortijevske fašističke jedinice upale, nisu oštetile fasadu zgrade Gradske kuće, a da neki ljudi sinoć jesu".
 
"Ja samo molim sve naše ljude u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima da se ne suprotstavaljaju batinašima. To ćemo da radimo mi kao država. Radićemo i pobedićemo. Sačuvaćemo mir za našu zemlju", poručio je Vučić.
 
Podsetimo da je u jučerašnjim protestima u Novom Sadu demolirana Gradska kuća, polupani su prozori i oštećena vrata, a ovo zdanje gađano je molotovljevim koktelima i bakljama, ali one nisu izazvale požar.
 
Uništavanje ovog objekta sinoć je osudio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a danas se u vezi sa tim oglasio i predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić koji jer rekao da osobe koje su juče palile i uništavale Gradsku kuću "nedvosmisleno pokazuju koliko im je stalo da našeg grada". I on se osvrnuo na to da ni fašisti, posle poraza u Drugom svetskom ratu, nisu palili ovaj objekat. 
 
Nasilje i nerede u Novom Sadu osudio je i pokrajinski premijer Igor Mirović koji je rekao da je na delu pokušaj stvaranja anarhije u kojoj bi se ekstremisti obračunavali sa građanima, njihovom imovinom i pravima i pozvao je sve na uzdržanost.
 
Kako Gradska kuća izgleda nakon protesta možete videti u našoj galeriji OVDE.
  • Ja

    12.07.2020 15:31
    Ni Gradska trznica u Kragujevcu, objekat od kulturno-istorijskog znacaja, nije ostecena bila tokom Drugog svetskog rata, ali su ONI uspeli da je ozbiljno ostete tokom rekonstrukcije! Preziveo je taj objekat, koji je pod zastitom drzave, i faziste, ali SNS izgleda nece...
  • Gabor

    11.07.2020 11:10
    Nije valjda da se i Hortijevaca sećaš???
    Daj čoveče prestani više sa glupostima. Kao što si izjavio da gradsku kuću niko nije pipnuo, a odmah te je imitirao i Vučević, da bi izašle fotografijeiz 2003.godine, za vreme radikalske vlasti kada je Gradska kuća urnisana od natpisa i napada.
    Nemojte iznositi neistine, nemojte misliti da ste jako pametni, daleko ste vi i od pameti i od poznavanja istorijskih činjenica. Hortijevci su bili sramota za madjare, a vas dvojica ste sramota za srbe.
  • Lala

    10.07.2020 18:32
    Crnjak
    Hortijevci nisu, ali radikali jesu kafa su isporucivani ratni zlocinci Hagu..Sljivancanin i Karadzic

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti