Slabiji pritisak vode u celom Novom Sadu zbog radova "Železnica Srbije"

"Železnice Srbije" danas, 14. jula izmeštaju visokonaponski električni vod, zbog čega će biti prekinuta isporuka vode sa izvorišta Petrovaradinska ada, saopštio je "Vodovod".
Slabiji pritisak vode u celom Novom Sadu zbog radova "Železnica Srbije"
Foto: Pixabay
"Izvorište Petrovaradinska ada će od 8 do 14 časova biti van sistema vodosnabdevanja što znači da će do Fabrike vode dolaziti 600 litara sirove vode manje, a to je smanjenje za 45 odsto u odnosu na pun kapacitet pogona za preradu vode", navode u ovom javno-komunalnom preduzeću.
 
Usled pomenutih radova, doći će do smanjenja pritiska u gradskom distributivnom sistemu, odnosno na teritoriji celog Novog Sada i prigradskih naselja. 
 
"Nakon završetka radova i priključenja struje, tog dana, pa čak i narednog ako bude potrebe, očekuje se smanjen pritisak u distributivnoj mreži", dodaju u "Vodovodu".
 
Takođe, biće potrebno neko vreme da se vodovodna mreža stabilizuje i svi korisnici dobiju uredno vodosnabdevanje. 
 
"Ukoliko radovi potraju duže od predviđenog vremena, bitno je naglasiti i naznačiti da to ne zavisi od 'Vodovoda'", navode u ovom JKP.
 
U ovom preduzeću apeluju na sve građane da imaju strpljenja zbog najavljenih radova i podsećaju Novosađane da vodu iz gradskog Vodovoda racionalno troše jer vodu koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo treba koristiti za piće, sanitarne potrebe i kuvanje, a aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.
  • Dragan

    14.07.2020 08:01
    Dd
    Ovi nisu čuli da se struja može isključiti u trafo stanicama lokalno.Kontaktni vod nije spojen direktno na EPS sistem već preko rasklopnog postrojenja je železnica spojena sa EPS zbog mogućeg kidanja kontaktnog voda.
  • Liman 4

    14.07.2020 07:33
    Raqdovi se mogu i noćom ...
    Pa zašto struka ne napravi plan rada za noćnu akciju ??? Čisto se pitam onako...
  • Singer

    13.07.2020 09:04
    Welcome
    Dobro došli u Srednji vek.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti