Vučević: Neće me oterati iz Gradske kuće i neću podneti ostavku

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da neće podneti ostavku i da nije zadovoljan reakcijom policije koja nije uspela da zaštiti Gradsku kuću.
Vučević: Neće me oterati iz Gradske kuće i neću podneti ostavku
Foto: 021.rs

Na konferenciji za medije u Velikoj sali Gradske kuće na kojoj su porazbijani prozori, a kamenice još stoje na gomili, Vučević je rekao da ne može da prećuti i da ostane imun na, kako je rekao, "vandalski, huliganski, kukavički čin grupe bezumnih mrzitelјa Novog Sada".

On je, pokazujući fotografije sa demosntracija, poručio policiji da više ne dozvoli teror nad Gradskom kućom.

Povodom zahteva protestanata da podnese ostavku, gradonačelnik je naveo da "kukavicama i mrzitelјima" može samo da poruči da će, kao i do sada, svakog dana biti na svom radnom mestu i da ga neće oterati odatle, jer su ga građani birali.

"Ostavku neću podneti jer su me birali građani na izborima, odnosno Skupština grada. Mene huligani neće smeniti, mene bitange neće smeniti, mogu fizički da me napadnu i ne mogu da kažem da je to nemoguće, ali da me smene neće nikad, osim na izborima ili ako ja odlučim da ne radim ovaj posao. Međutim, kamenicama, bakljama, uvredama, molotoljevim koktelima, neće me smeniti", naveo je Vučević.



Gradonačelnik je dodao da se palјenje i kamenovanje Gradske kuće na Trgu slobode nije desilo nikada u istoriji njenog postojanja od 1895. godine do sinoćnjeg incidenta.

"Menjale su se razne vlasti, države, sistemi, bilo je ratova, okupacija, desilo nam se i NATO bombardovanje, trpeo je grad razne napade i spolјa i iznutra, mnogi su protestovali i bili na vlasti, ali nikada niko nije razbijao Gradsku kuću - simbol Novog Sada. Ovako nešto nisu uradili Hortijevi fašisti 1941. godine, ovo nije rađeno ni kad je sprovođena Novosadska racija, a ni dok su razne stranke bile, kako u opoziciji i na protestima, tako i na vlasti. Bitange koje su juče napadale ovaj simbol svih Novosađana su najveće kukavice koje postoje i mrzitelјi Novog Sada", naveo je gradonačelnik.

On je rekao da oni koji su jurišali na Gradsku kuću nemaju nikakvu vezu sa Novim Sadom, bez obzira na to što im je ovaj grad adresa prebivališta u ličnoj karti.

"To su lјudi koji mrze Novi Sad i sve što je novosadsko. Nemojte samo da neko kaže da to ima veze sa virusom korona. Čime su ti huligani nezadovolјni toliko da bi spalјivali grad? Da li time kako je grad funkcionisao za vreme vanrednog stanja ili kako smo pomogli privredu, da li su nezadovolјni besplatnim vrtićima ili novim autobusima, možda otvaranjem novih fabrika i sa više radnih mesta u gradu koji danas ima dvostruko veći budžet. A i da su najnezadovolјniji, nemaju pravo da razbijaju", naveo je Vučević.



Gradonačelnik je naveo i da moli sve građane da koliko god ovo bude teško i stresno, istrpe i da se mirno vladaju, da niko ne pokušava da uzima pravdu u svoje ruke.

"Radikalni levičari i desničari, želјni da naprave haos na ulicama, mogu dovesti do ozbilјnih građanskih nemira i još težih sukoba. Dopustite da policija radi svoj posao, a mi moramo ostati mirni i u veri da će država sprovesti zakon prema svakome. Ne želim da poistovetim najveći deo lјudi koji je juče bio na protestnim šetnjama sa huliganima, jer ne mislim da su svi došli da bi lomili. Od ukupno 1.400 do 1.500 lјudi, jedna grupa od oko 200-300 militantnih lica sklonih nasilјu, koji su pripadnici radikalnih levih i desnih političkih frakcija, sprovela je isklјučivo politički motivisane napade", kaže Vučević.



On je još dodao i da ovde nije u pitanju građanski bunt protiv mera Kriznog štaba, a da će se za 10 dana videti koliko su dešavanja u sredu uticalo na širenje virusa korona.

Komentari 117

  • Dejan

    13.07.2020 12:30
    Jos je rano
    Nije lud da da ostavku kad jos nije obezbedio praunucice. Polako narode jos jedan mandat da se odradi minimum.
  • Sima

    13.07.2020 11:36
    Krajnje je vreme da ode tandem Vucevic - Bocara, dosta vam je bilo, valjda ste se vise obezbedili za peto koleno
  • Pera

    12.07.2020 17:24
    Ostavka, ostavka-nije potrebna
    Ne treba gospodine Vučeviću da podnosite ostavku jer je Vaš madnat je istekao istovremeno sa mandatom skupštine Grada... prema tome, sve što uradite i svaka odluka koju denesete je čisto bezakonje... Iako ne treba da podnosite ostavku, nemojte molim Vas ponovo da se grabite za fotelju gradonačelnika pošto ste se smučili svima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti