VIDEO, FOTO: Održan protest u Novom Sadu, građani u dugoj šetnji zatražili oslobađanje Mirana Pogačara

Okončan je još jedan protest u Novom Sadu, koji je, za razliku od onog održanog u sredu uveče, protekao u mirnoj atmosferi.
VIDEO, FOTO: Održan protest u Novom Sadu, građani u dugoj šetnji zatražili oslobađanje Mirana Pogačara
Foto: 021.rs
U jednom momentu okupilo se oko 2.000 građana na protestu i oni su ponovili svoje zahteve, koji se tiču ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, te gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Zatražene su ostavke Kriznog štaba, preusmeravanje novca medicinarima i povratak na posao građana otpuštenih tokom pandemije.
 
 
 
Na samom početku skupa građani su seli u znak solidarnosti sa uhapšenim učesnicima demonstracija u prethodna dva dana, a uzvikivali su "lopovi" i "odlazite odavde".
 
 
Bilo je malih prepirki među okupljeni, a u jednom trenutku pojavila se i grupa muškaraca, za koju su građani rekli da su to oni koji su u sredu uveče demolirali Gradsku kuću, zbog čega su ih oterali sa protesta.
 
 
Kako bi se ovog puta izbegli incidenti, organizatori su bili odlučili da svaki put kada neko baci petardu, oni sednu i na taj način iskažu svoje protivljenje nasilju. Sedanje se bilo dogodilo već na početku same šetnje.
 
 
Građani su se šetali ka policijskoj stanici Stari grad, tražeći da se oslobodi jedan od govornika protesta na kojem su izbili incidenti, Miran Pogačar. Oni su uzvikivali "Pravda za Mirana" i pevali su "U svetu postoji jedno carstvo".
 
 
Demonstranti su se šetali Bulevarom Mihajla Pupina ka Varadinskom mostu, gde su blokirali saobraćaj, da bi se potom šetali Bulevarom cara Lazara, do Promenade. Na kraju su se vratili ispred Gradske kuće.
 
 
 
 
Ispred gradske kuće se jedno vreme nalazila policija, ali je i ona nedugo zatim otišla. 
 
 
Na kraju je nekolicina ljudi ostala da sedi na Trgu slobode, dok se većina protestanata razišla. 
 
 
Na jučerašnjem protestu u Novom Sadu učestvovalo je više hiljada Novosađana, demolirana je Gradska kuća, ulaz zgrade RTV-a i prostorije SNS u Stražilovskoj ulici. Takođe, sukobili su se pripadnici policije i demonstranti, a šestoro učesnika protesta je povređeno. 
 
 
Uprkos tome što nije učestvovao u neredima, policija je privela člana Združene akcije "Krov nad glavom" i jedan od govornika na jučerašnjem protestu, Mirana Pogačara. Opširnije o njegovom privođenju OVDE.
 
 
 
 
 
Protesti su se održali u još nekoliko gradova Srbije, a uglavnom su protekli u mirnoj atmosferi. Kakva je bila situacija u Beogradu čitajte OVDE, a više o atmosferi u Nišu, Zrenjaninu, Čačku, Kragujevcu, Kruševcu, saznajte OVDE.
 

Komentari 163

  • Maja

    13.07.2020 10:49
    Bravo ljudi
    Svaka čast ljudi, treba da ostanemo uporni i istrajni!
    Dole represija, slobodna narodu!
  • Doja

    11.07.2020 19:34
    Cat
    Aham, ajmo omladinom smanjite sami sebi penzijski fond, država će vam biti zahvalna što vas bude bilo manje... Ajmo u šetnju za ručice i sedite na beton gde svi pljuju... Već vidim da nas sledeći mesec ima manje u NS
  • Mirko

    11.07.2020 14:29
    Masa neradnika... vidim da jim je tesko, svi lepo obuceni, najnovi telefoni, maske naravno nemaju... jest da av nije nesta ali tesko srbiji da ove lenguze dodju na vlast... pozdrav iz dijaspore gde se radi i gde se mere postuju protiv korone..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti