Novi protest u Novom Sadu večeras

Novo protestno okupljanje u Novom Sadu zakazano je za danas u 18 časova na Trgu slobode.
Novi protest u Novom Sadu večeras
Foto: 021.rs

Formalnog organizatora protesta i dalje nema, ali se u četvrtak, kada se završila šetnja, više osoba glasno zahvaljivalo svima na učešću i pozivalo ih da dođu ponovo na Trg u petak u 18 sati.

Podsetimo da su osnovni zahtevi protesta u Novom Sadu ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Zatražene su i ostavke Kriznog štaba, preusmeravanje novca medicinarima i povratak na posao građana otpuštenih tokom pandemije. Pored ovoga, u četvrtak je više puta zahtevano oslobađanje Mirana Pogačara koji je uhapšen u sredu, prvog dana protesta, kada je držao govore.

Pomenimo i da su neki demonstranti u četvrtak, tokom skupa ispred stanice policije u Kraljevića Marka, navodili da će se, ukoliko Pogačar ne bude oslobođen, vratiti u petak i tu sedeti dok on ne bude pušten iz pritvora.

Kažimo i da su se u protekla dva dana na ulicama Novog Sada videle dve potpuno različite slike protesta. Nakon incidenata u sredu, građani su u četvrtak svaki put kada je neko bacio petardu seli i na taj način iskazivali svoje protivljenje nasilju.

Kako je izgledao protest u četvrtak pogledajte OVDE, a o protestu u sredu čitajte OVDE.

  • MINA S

    10.07.2020 20:38
    Danima gledam ove šetnje komentare mržnju nezadovljstvo i pitam se kada ste rođeni. Da li se neko od Vas šetača seća devedesete i dvadesete kada nismo imali ništa.Kad su ljudi radili privatno govorim iz mog aspekta a na uplatu po ispostavljenom računu pare su čekali po 100 dana minimum. Niko nije radio sem lopova koji su držali monopol u Novom Sadu i šire ali da se koncentrišem na Novi Sad. Sad trenutno nije sjajno ali smo Švajcarska u odnosu na državu od pre deset godina. Ne znam da li Vi mislite da su se fabrike u Novom Sadu same zatvorile a bilo ih je toliko da ne nabrajam puna zona i Futoška. Ko ih je zatvorio.Ostali smo svi bez hleba. U to vreme dići kredit je bila misaona imenica.Dobićeš ga samo ako staviši sitna creva u zalog.Danas moja ćerka ne plaća kiriju već pare daje banci za rate kredita za svoj stan a ima samo 25 godina.
    Ja sam o tome samo mogla da sanjam. I dalje radim privatno politika me ne zanima neidem na glasanje ne šetam ali znam kada danas pošaljem fakturu sutra su mi pare na računu. Svojim radom sebi stvaram budučnost iako mi je 54 godine ne čekam da se promeni vlast ili da se stranački guram. I verujem da su ova deca na ulici grdno u zabludi jer ne idu pravim putem. Sutra kad se pola od njih zaraze u toj masi pa još odnesu zarazu kući svojim roditeljima opet će neko drugi biti kriv a ne oni sami. Još za utakmicu da kažem nešto. Niko nikog nije naterao da ide na utakmicu to je Vaš izbor hoću da se zarazim ili neću. Neka nam je Bog u pomoć.
  • Lola

    10.07.2020 17:29
    EXIT
    A uskoro će i EXIT... Biće to kulminacija kompletne žurke...
  • @Realista

    10.07.2020 16:55
    Kako ti je glup komentar, odma se vidi da si naprednjak. Pa i onaj s pijace i onaj s protesta moze da zarazi i tebe i svoje podjednako, nema tu razlike, ne prenosi se korona genetski

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti