Inspekcija: Osam novosadskih ugostitelja kažnjeno zbog prekoračenja radnog vremena, u autobusima GSP-a svi putnici nosili maske

Gradska inspekcija i komunalna milicija obavile su stotine kontrola lokala nakon što su u petak, 10. jula u Novom Sadu uvedene strože epidemiološke mere.
Inspekcija: Osam novosadskih ugostitelja kažnjeno zbog prekoračenja radnog vremena, u autobusima GSP-a svi putnici nosili maske
Foto: 021.rs

Za 021.rs u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove navode da su uglavnom savetovali i upozoravali građane i privrednike, ali su napisali i osam kazni zbog prekoračenja radnog vremena do 21 čas, odnosno do 23 časa lokala koji imaju baštu.

"Kod pojedinih lokala je utvrđeno nepoštovanje naredbe u delu koji se odnosio na radno vreme ugostiteljskih objekata i objekata u kojima se obavlja delatnost trgovinskog formata. Patrole komunalne milicije su zatekle osam ugostiteljskih objekata koji nisu poštovali smernice Naredbe, te su novčano i sankcionisani putem prekršajnog naloga", kažu za 021 u ovoj Upravi.

Navode i da pojačano vrše nadzor u skladu sa naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije i da su obavili 434 inspekcijska pregleda prilikom kojih je uočeno da su se privrednici u velikoj meri pridržavali propisanih mera.

Uprava: U potpunosti se poštuje nošenje maski u autobusima GSP-a

Kontrolisano je i korišćenje zaštitnih maski tokom vožnje autobusima GSP-a i konstatovano je da se u potpunosti primenjuju.

Inspekcija i komunalna milicija su primetili pojedine nepravilnosti koje nisu sankcionisane, nego su samo dati saveti i upozorenja. Ovo se uglavnom odnosi na to da trgovine, lokali i drugi objekti nisu jasno istakli koliko ljudi istovremeno može da bude prisutno u objektima.

Takođe, komunalna inspekcija je na javnim prostorima upozoravala na zabranu okupljanja više od 10 osoba i na potrebu držanja fizičke distance od 1,5 metara.

O poslednjim merama koje su u Novom Sadu donete 10. jula više možete pročitati OVDE.

  • milos

    08.08.2020 01:39
    dimitrijevic
    Kakva je razlika da li mladi sede na keju ili u basti nekog kafica?Koji je razlog skracenja radnog vremena.Nije virus do 11 bezopasan,a od 11 do 12 smrtonosan.Žele da unište kafice.
  • @nikola

    15.07.2020 11:11
    Smaraš, a uz to na času iz logike bi dobio jedinicu. Svojim komentarom u kojem sebe i svoje istomišljenike smatraš pametnima, sugerišeš da su maske nekorisne i da su uvedene samo da bi se zaradilo. To je logički nonsens, jer to što je cena lopovska, ne znači automatski da maske nisu potrebne, nego takodje može da znači da su neophodne, a neko je rešio da se na račun tudje muke obogati. Cena maski ne govori ništa o korisnosti maski. A korist je ogromna i neophodne su. Onaj koji nosi masku štiti okolinu, jer je razlika izmedju života i smrti da li će te onaj što ti diše za vrat u maksiju zapljunuti sa 1000 virusnih organizama ili 150.
  • Bezimeni

    15.07.2020 00:45
    Zasto je u autobusu maska obavezna a u taxiju nije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti