Protest protiv policijske represije sutra u Novom Sadu

Protest protiv policijske represije održaće se u četvrtak, 16. jula ispred policijske stanice na Detelinari (Rumenačka 159).
Protest protiv policijske represije sutra u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Ova lokacija je izabrana jer u toj policijskoj stanici radi inspektor koji je navodno 8. jula za vreme protesta u Ulici Modene pretukao dečaka sa autizmom. 
 
Kako najavljuju organizatori, nastavlja se sa protestima protiv policijske brutalnosti, protiv višedecenijskog sistemskog urušavanja zdravstva, državnih institucija i celokupne privrede "naše rasprodane i privatizovane države".
 
Zahtevi organizatora protesta su:
 
1. Ostavka i procesuiranje inspektora koji je 8. jula pretukao dečaka sa autizmom, u roku od tri dana. Ispitivanje svih slučajeva upotrebe prekomerne sile policijskih službenika, njihove smene i sudsko procesuiranje.
 
2. Puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika koji su privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i sa lažnim svedočenjima policajaca. 
 
3. Preusmeravanje novca namenjenog za policiju u zdravstvo, kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije koronavirusa. 
 
Radi bezbednosti svih okupljenih organizatori naglašavaju da su obavezne zaštitne maske. 
 
Protest će početi u 19 časova.
 
Podsetimo, Udruženje "Autizam promena za 180" pisalo je direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na mladića koji je u četvrtak, 8. jula biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom. Kako se navodi u  saopštenju, dečak je osoba sa autizmom.
  • Gdje vi zivite

    16.07.2020 11:44
    I koga vi postujete
    Lupate po skupstini ..razbijate stakla...Srbiju nazivate Smrdijom i jos imate obraza da protestvujete.....Zasto meni nije palo na pamet da bacam kamenje na srpsku policiju?????Vakjda sam svijestan da ona postoji da bi stitila narod drzavu i drzavnu imovinu.....Najveci paradoks svega sto se poslije batina zalite toj istoj drzavi da vas je tukla.....Jos nesto...nisam simpatizerAV....ali ni Čanka Seselja Ugljanina Đukanovica Obradovica i ostalih parazita
  • puna istraga

    16.07.2020 10:44
    Na snimku se vidi da ga su ga tukla dvojica. Prvi ga je oborio sa bicikla a drugi udario nogom.
    Nemojte da inspektor ispadne žrtveni jarac, samo da bi se onaj koji ga je udario nogom izvukao.
  • Marko

    16.07.2020 07:50
    @Lex
    Biseri su retki, zato i vrede, al zato fekalija ima na tone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.