Gojković: Protesti u Novom Sadu su verovatno doprineli porastu broja zaraženih

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je na konferenciji Kriznog štaba da su protesti u Novom Sadu verovatno doprineli porastu broja zaraženih od virusa korona.
Gojković: Protesti u Novom Sadu su verovatno doprineli porastu broja zaraženih
Foto: 021.rs
On je naveo da se u Novom Sadu sada registruje dnevno više od 80 pozitivnih,  dok je prošle nedelje to bilo između 50 i 60, "što jasno govori da ono što se događalo u poslednjih nedelju dana nepovoljno deluje".
 
"Vidimo da su to osobe mlađe životne dobi, protesti u Novom Sadu su verovatno doprineli porastu broja obolelih ove nedelje. Nadalje se bojimo toga što su te mlađe osobe ostvarile kontakte i sa starijima, roditeljima, bakama, dekama. Zato se bojimo da će to povećati broj obolelih među starijima", navodi pokrajinski sekretar za zdravstvo.
 
Kako dodaje, krajnje je vreme "da shvatimo da ovo mora biti borba celog društva, i mladih i starijih, jer bolest ne bira".
  • Vojvodjanka

    17.07.2020 09:03
    Pusti sada proteste
    Pusti sada proteste sta je sa tobom , da li ti proradi podsvest kada zaspis ? Ili ti je i u snovima svejedno ono tvoje pljuvanje stomatologa iz NS koji je umro od korone? Da li sanjas kako se iskreno izvinjavas udovici i deci koju je napustio?
    Verovatno ne.
  • Uzrok

    16.07.2020 19:46
    A pošto je do protesta došlo zbog loših odluka vlasti da najavi policijski čas, Gojković je upravo otvoreno poručio da je do povećanja broja obolelih došlo usled loših odluka vlasti.
  • jovica

    16.07.2020 16:37
    Ti se u sve razumeš kao i tvoj predsednik!
    Kulturno bi bilo da manje pričaš a više ćutiš, jer o korini ništa ne znaš, a politički si tu gde jesi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti