PCR testiranje u svim ambulantama za respiratorne infekcije Doma zdravlja

Građani koji imaju simptome covid infekcije mogu da urade PCR test u svim covid i respiratornim ambulantama Doma zdravlja u Novom Sadu, saopštili su u toj ustanovi.
PCR testiranje u svim ambulantama za respiratorne infekcije Doma zdravlja
Foto: 021.rs
Testiranje se ne zakazuje, niti naplaćuje. Testiranje se može uraditi na sledećim lokacijama:
 
  1. Ambulanta za respiratorne infekcije u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" od 00 do 24 sata
  2. Ambulanta za trudnice u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" radnim danima od 7 do 20 časova, subotom od 7 do 13.30 časova
  3. Ambulanta za respiratorne infekcije na Novom naselju od 00 do 24 sata
  4. Non-covid ambulanta na Limanu IV od 7 do 10 časova
  5. Ambulanta za respiratorne infekcije u ulici Jug Bogdana 2 i u Veterniku od 7 do 20 časova.
Kako su saopštili, Dom zdravlja "Novi Sad" ide u susret potrebama i zahtevima građana, pa su se iz tog razloga i odlučili na ovaj korak.
 
"Podsećamo na to da smo ponovo pokrenuli Psihološki kontakt centar za sve one sugrađane kojima treba podrška kako bi ublažili strah izazvan epidemijom korona virusa", navode u Domu zdravlja.
 
Na pitanje da li porodice pacijenata koji se leče od kovida 19 imaju prednost prilikom testiranja, u Domu zdravlja kažu da su porodice zaraženih su "pod budnim okom epidemiologa koji prate situaciju na terenu i u skladu sa tim daju savete". Kako navode, svaki korak se radi u skladu sa medicinskom indikacijom.
  • Marija

    20.11.2020 10:24
    Dimitrijevic
    Ako svaka porodica treba da bude Covid ambulanta sta ce nam krizni stab i zasto vas placamo ako treba sami da donosimo odluke sta ce nam vlada i vucic. Mozemo to i SAMI.!!!!!
  • Sale

    17.08.2020 23:24
    Laži epidemiologa
    Kažite epidemiolozima u domu zdravlja da LAŽU. U mojoj kući nas ima osmoro, od nas osmoro, četvoro je zaraženo. Dvoje su već dve nedelje u bolnici. Ostalih četvoro niko neće da testira, kažu da nemamo simptome i netreba nam testiranje. Tek kad završimo polu mrtvi, onda će nas možda testirati.
  • Damir

    30.07.2020 11:38
    Info o PCR testu
    Da li neko moze da me posavetuje kako i gde obaviti PCR test jer ovo sto citam nema smisla i verujem da su i africke zemlje opremljenije...
    Hiljade ljudi zeli da putuje a samo u par centara se obavlja 100 testova dnevno?! I jos naplacuje 6000 din...
    I koliko se cekaju rezultati testa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti