Novi Sad: Ispred tužilaštva održan protest protiv policijske represije

Nekoliko desetina građana okupilo se u ponedeljak uveče ispred Osnovnog javnog tužilaštva na protestu zbog policijske represije i torture.
Novi Sad: Ispred tužilaštva održan protest protiv policijske represije
Foto: 021.rs
Organizatori okupljanja navode da se "borba za istinu i pravdu nastavlja jer je za sada krivična prijava podneta samo protiv jednog policajca, a u napadu na mladića ometenog u razvoju, tokom protesta, kako i snimci pokazuju, učestvovala su njih trojica".
 
"Moramo da tražimo da takvi ljudi budu procesuirani brzo i efikasno, ali to se neće desiti ako mi ne budemo na ovakav način vršili pritisak. Što je manje policije na našim ulicama, to smo bezbedniji", rekao je na skupu Nemanja Pantović.
 
Prema njegovim rečima, zgražava činjenica da je novosadska policija 10 dana ćutala o ovom incidentu.
 
"Danas imamo ime jednog počinioca, ali nećemo biti zadovoljni dok ne dobijemo imena sve trojice. Prvi zahtev ovog protesta je da se najmanje još jedan policajac, koji je ovog mladića oborio sa bicikla, identifikuje", rekao je.
 
Kako je rečeno na skupu, zbog ovog događaja, pokrenut je krivični postupak protiv jednog novosadskog inspektora.
 
 
Zahtevi protesta su i puštanje na slobodu svih onih koji su tokom nedavnih protesta privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i s lažnim svedočenjima policajaca, kao i da se novac namenjen policiji preusmeri u zdravstvo kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije virusa korona. 
 
"Ovde smo i da tražimo slobodu za one koji ne treba da budu u zatvoru. Mi tražimo da se, u ovom teškom momentu kroz koji zemlja prolazi, novac iz policije prebaci u zdravstvo kako bismo mogli da platimo naše zdravstvene radnike. Nećemo da plaćamo policiju koja nam razbija glave, hoćemo da plaćamo ljude koji nas leče", rekao je Pantović.
 
 
Skup je završen nakon petnaestak minuta. Kako je rečeno, protesti se za sad odlažu i organizatori čekaju da vide šta će uraditi tužilaštvo ovih dana.
  • Radica

    01.08.2020 09:42
    Sramota kako su napali bez provere policajca Nikoli Burmaza Treba da my se uputi javno izvinjenje I osteta za ugled naruseni Marinika Tepic treba da odgovara za lazi koje je napisao o Nikoli Burmaza Sram je bilo
  • Masa

    22.07.2020 10:39
    Ovaj slucaj...
    je trebalo dati javnom tuziocu Suzani Babic.Moja licna predpostavka je!Da bi najbrze odreagovala jer sve radi u skladu sa zakonom,tj.bez politickog pritiska.
  • Predlazem

    21.07.2020 10:52
    Protest
    Protiv ovih sto napadaju policiju....kako vam to nije palo na pamet "pametni"....da niste lomili i divljali po Bg i Ns....policija bi mirno pratila mirne proteste(dobrim djelom opravdane)....Jedno pitanje svakom od nas.....da vas netko sa 3 m pogodi kamenom i krene lupati vas auto ili kucu....sta bi ste VI???Mozda pozvali policiju da silom kazni divljake???A onaj tko je tu prisutan...samim svojim prisustvom rizikuje ili kamen ili pendrek......PS Zao mi je momka s bicikla i svih nevinih....ubuduce....ako protesti nisu mirni idite kuci na vreme...
    .i sve OK

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti