VIDEO: Lidl će na Limanu IV graditi novi prodajni objekat

Trgovinski lanac "Lidl" kupio je od Grada Novog Sada na javnoj licitaciji parcelu na kraju Limana IV, odnosno na početku Telepa, gde će biti izgrađen poslovni objekat od 13.316 kvadrata.
VIDEO: Lidl će na Limanu IV graditi novi prodajni objekat
Foto: 021.rs

Ovo zemljište u Ulici Ive Andrića prodato je po početnoj ceni od 408.182.852 dinara na licitaciji u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, a jedini učesnik aukcije je bio Lidl.

Predstavnici ove kompanije su za 021.rs nakon licitacije kratko naveli da je ovo nastavak širenja mreže njihovih supermarketa u Novom Sadu, nakon što su već sagradili i otvorili objekte na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope, odnosno Bulevara Jaše Tomića (Jovana Hranilovića).



Pored postojeća dva prodajna objekta, ova nemačka kompanija je nedavno počela sa izgradnjom trećeg supermarketa na mestu nekadašnje Hladnjače Centroslavije (Tekelijina ulica - tj. na uglu Temerinske i Puta Šajkaškog odreda, nedaleko od Tempa) koji bi trebalo da bude završen do proleća naredne godine.

Takođe, u narednom periodu se očekuje da počne izgradnja supermarketa na prostoru nekadašnjeg Rasadnika Gradskog zelenila na Futoškom putu.



Kupovina placa na Limanu IV je treća Lidlova kupovina zemljišta od Grada, nakon što je prvo 2012. godine izlicitirao plac od 1,1 hektara na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope za 187 miliona dinara, a onda i 2017. godine prostor Rasadnika od 12.000 kvadrata po ceni od 233,4 miliona dinara.

  • Ime

    24.07.2020 17:16
    Češki san
    Namagarčiti "Lidl" botove kao u filmu "Češki san".
    Popile vam vrane mozak, a dva Češka autora su to davnih dana prikazala u svom dokumentarnom filmu.
    Očekujem tuču oko pola pileta na otvaranju.
  • john

    24.07.2020 16:18
    Ne mogu da zivim bez lidla
  • brod ludaka

    24.07.2020 15:09
    @Kritika moja dika

    Toliko si zaljubljen u Lidl?
    Verovatno i spavas u njemu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.