Rezultati konkursa za rešavanje stambenog pitanja porodicama sa više dece za dve nedelje

Porodice sa troje ili četvoro dece, koje su konkurisale za rešavanje stambenog pitanja na konkursu pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, za oko dve nedelje dobiće rezultate.
Rezultati konkursa za rešavanje stambenog pitanja porodicama sa više dece za dve nedelje
Foto: Pixabay
Kako za 021 kažu u pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, deo zaposlenih bio je u izolaciji ili karantinu zbog epidemije, što je onemogućilo rad komisijama.
 
"Nakon povratka na posao, prethodnih dana, članovi komisije razmatraju pristigle prijave i dopune koje su stigle. Rezultate konkursa za dodelu bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja očekujemo u narednih 15 dana", poručuju iz sekretarijata za 021.
 
Podsetimo, rebalansom budžeta Pokrajine prvo je smanjen iznos namenjen ovom konkursu sa 300 miliona na 100 miliona dinara. Rok za predaju dokumentacije za konkurs potom je pomeren na 15. maj.
  • Mijicka

    05.11.2020 09:47
    Mi smo imali srece
    Zao mi je sto niste prosli,ali zelim samo da vam kazem da ima i nas koji smo prosli bez ikakve veze i stele. Svi smo trcali sa bebom da skupljamo dokumentaciju,prvo treba naci stan koji ima kvadraturu za petoclanu porodicu,drugo treba prodavac da vas ceka pola godine dok ne objave rezultate i to ako prodjete konkurs (ko lud bi vas cekao ako mu iskrsne kupac sa gotovinom) a ako nemate nikakvu ustedjevinu i nemate pravo na kredit kao mi onda je jedina opcija da kupite od oca ili nekog prijatelja za novac koji dobijete. U konkursu pre dve godine kad smo mi dobili,nije stajalo da je zabranjeno kupiti kucu od rodbine,samo da ne moze da se kupi od clana zajednickog domacinstva. Platili smo predugovor kod advokata 100e,ugovor jos 100e,overu kod notara 38000din plus ostali papiri,hodanje,a da ne pominjem hodanje i trazenje odgovarajuce nekretnine po selima (jer jedino tamo moze da se nadje nesto za 10000e)pre nego sto smo saznali da mozemo kupiti od oca. Na ovo se ne bismo nikada usudili da ne poznajem zenu koja je bez ikakve veze prosla na slicnom konkursu za kupovinu kuce na selu. Sigurno ima i onih koji prodju preko veze,ali da znate da nisu svi takvi. Pozdrav!
  • J

    09.09.2020 06:55
    Da li je neko nesto uspeo da uradi povodom konkursa?
  • Ivana Beljanski

    01.09.2020 20:05
    konkurs
    Ovo je sramota, trčala sam s novorodjenčetom u rukama, išla od šaltera do šaltera, bacila silne pare, ne bi li sakupila i upotpunila dokumentaciju.Zbog čega? Da bi dobili novac oni koji imaju veze i vezice a mi koji sastavljamo s kraj sa krajem da se šutamo u zadnjicu.Sram Vas bilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.