FOTO: Potpisani ugovori za izgradnju PET centra Kamenice 3

Grupa ponuđača na čelu sa firmom "Energotehnika - Južna Bačka" dobila je posao gradnje PET centra za buduću Kamenicu 3.
FOTO: Potpisani ugovori za izgradnju PET centra Kamenice 3
Foto: 021.rs
Ova firma bila je jedina na tenderu koja je ponudila svoje usluge i to u zajedničkom nastupu sa Dijagonalom, Graditelj NS, ION Solution, Montop Pro i još osam podizvođača.
 
Vrednost ugovora sa PDV-om je 917,3 miliona dinara. Interesantno je da je ova grupa ponuđača ponudila cenu vrlo blisku procenjenoj vrednosti nabavke.
 
 
Reč je o prvoj fazi radova na podizanju Kamenice 3, dodatnog zdravstvenog kompleksa koji će ispomagati sva tri instituta u Sremskoj Kamenici, ali prevashodno Institut za onkologiju Vojvodine. Nakon izgradnje PET centra (centra za pozitronsko emisionu topografiju), sledi gradnja same Kamenice 3, a o razlozima ovakvog organizovanja posla čitajte u našem tekstu OVDE.
 
Ugovori za izgradnju PET centra potpisani su danas u Kamenici i tom prilikom je organizovan i obilazak gradilišta bunkera za novu magnetnu rezonancu u Sremskoj Kamenici. Ovaj posao će, prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića biti gotov za najviše četiri meseca.
 
"Na tom delu će se graditi stacionarni deo objekta Kamenica 3 kao druga faza. Time ćemo zaokružiti kompletnu potrebu za lečenjem onkoloških pacijenata na teritoriji Vojvodine za sledećih nekoliko decenija. Maligniteta je sve više i moramo imati jasan plan kako da se prema tome postupi u sledećem periodu da ne bismo dolazili u situaciju kao ranije - da nemamo kvalitetnu dijagnostiku i da građani ne mogu da dobiju ono što im sa pravom pripada", rekao je Gojković i dodao da se početak gradnje PET centra očekuje u avgustu.
 
 
Sa završetkom ovih radova, sva tri instituta u Kamenici imaće ukupno tri magnetne rezonance, naveo je nakon potpisivanja ugovora predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
"Bolesti koje pokrivaju instituti u Kamenici čine sigurno 80 ili čak 90 odsto svih bolesti u Vojvodini i sasvim sigurno u sličnom je procentu reč kad govorimo od smrtnosti od određenih bolesti. Mesečno od bolesti tumora oboli 1.000 pacijenata u Vojvodini", naveo je Mirović.
 
Kako je dodao, tokom jeseni se očekuje početak radova na izgradnji B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine, što je posao koji uključuje i Vladu Srbije.
  • Simbad

    31.07.2020 08:18
    .. opet...
    Opet izvodjac firma vrlo bliska sns rezimu
  • Troton

    30.07.2020 21:21
    Kada će već jednom početi radovi na završetku Kliničkog centra Vojvodine. Betonski skelet stoji više od trideset godina. Jedino je improvizovan Urgentni centar koji stoji kao pravi primerak Potemkinovog sela, a odmah iza njega je strahota.
  • Zabrinuta

    30.07.2020 17:11
    kakva ekipa
    iako je povod za pohvale zasluzan, kada se pogledajubslike i vide ljudi koji su na njima., ostaje nam samo nada da ce ovaj porojekat ugledati svetlost dana.Osoba koja je osudjena za malverzacije i falsifikovanje dok je bio ortoped u KCV, najmanje je kompetentna da ucestvuje u ovakvim projektima i potpisivanju ugovora.Ovde kod nas u Srbiji kada radis nesto nelegalno-avancujes, u drugim zemljama budes u zatvoru.Ostale ne treba opisivati znamo ih vrlo dobro i ko su i sta su za nas gradjane ucinili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti