Besplatne lubenice, pivo, nalepnice -"Tate Novosađani" prikupljaju pomoć za sedmomesečnu Lanu

Grupa "Tate Novosađani" organizuje tri humanitarne akcije, kako bi se pomoglo sedmomesečnoj Lani.
U ponedeljak, 3. avgusta svi koji posete Limansku pijacu od 10 sati, učestvuju u pomoći malenoj Lani.
 
Poljoprivredno gazdinstvo Denić, na štandu 61, besplatno će građanima deliti lubenice, uz uslov da se pošalje bar jedan humanitarni SMS 808 na 3030.
 
"Manje lubenice za jedan SMS, veće lubenice za više poruka. Akcija počinje u 10h i traje do isteka zaliha. Veliko hvala plemenitim ćalcima sa Limanske pijace na ovoj inicijativi, Lana ima još nekoliko meseci vremena da sakupi potreban iznos i svaka pomoć je dobrodošla, zajedno možemo mnogo", navodi jedan od organizatora akcije.
 
Pomoć će se prikupljati i u kafiću "Zova" u Radničkoj 21. Odvojeno je bure od 30 litara piva, koje će biti dostupno posetiocima lokala. Sve do ponedeljka, ovo pivo će biti "besplatno", a uslov da se dobije je da se u kutiju ubaci novčani iznos po izboru za malu Lanu.
 
Takođe, u ovom kafiću u toku je akcija "Knjigom do osmeha", kroz koju se posetiocima dele knjige u zamenu za SMS poruke i priloge za Lanu.
 
 
Treća akcija koju organizuju "Tate Novosađani" je besplatno lepljenje nalepnica na automobilima, sa pozivom ljudima da se pošalje SMS 808 na 3030 za Lanu.
 
 
Sedmomesečna Lana Jovanović iz Rakovca boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije tipa 1. U pitanju je retka i progresivna neuro-mišićna bolest, koja dovodi do gubitka osnovnih životnih funkcija.
 
 
  • Baka

    03.08.2020 14:21
    @mama Maja
    "Kakav kralj, takvi podanici" tako da verujte. Ali ih zanemarite. Ne vredi prljati ni misli ni usta tom buđi. A za akciju - bravo. Po sto puta bravo. Moramo pomoći ovoj miloj nedužnoj devojčici.
  • mama Maja

    02.08.2020 23:35
    Ne verujem da neko i na ovu inicijativu daje minuse.
    Alo ljudi?
    Gde ste ljudi?
    Sisli sa uma?
  • Sve za

    01.08.2020 22:58
    Nasu decu
    Vuuuucicu citas li ti novine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti