Krov nad glavom: Ukinuta socijalna pomoć samohranoj majci, ostvarene pretnje izvršiteljke

Združena akcija "Krov nad glavom Novi Sad" objavila je da je obustavljena isplata socijalne pomoći samohranoj nezaposlenoj majci i to, kako tvrde, zbog javne izvršiteljke koja je pokrenula preispitivanje ispunjenosti uslova za primanje pomoći.
Krov nad glavom: Ukinuta socijalna pomoć samohranoj majci, ostvarene pretnje izvršiteljke
Foto: 021.rs
Kako su naveli iz ZA "Krov nad glavom", samohrana majka Snežana Švonja je juče dobila rešenje novosadskog Centra za socijalni rad kojim se obustavlja pravo na primanje socijalne pomoći u iznosu od 5.000 dinara mesečno.
 
"Združena akcija 'Krov nad glavom Novi Sad' u junu je obelodanila niz propusta u vođenju izvršnog postupka javne izvršiteljke Tamare Gucunje, te je uputila zahteve za pokretanje utvrđivanja disciplinske odgovornosti ove izvršiteljke Komori javnih izvršitelja i Ministarstvu pravde", navode u Združenoj akciji. 
 
Nakon oglašavanja Združene akcije u vezi sa ovim slučajem, izvršiteljka Tamara Gucunja u izjavi za 021 rekla je da će od nadležnih organa tražiti proveru da li Snežana Švonja ispunjava uslove za primanje socijalne pomoći, što oni procenjuju kao pretnju koju je uspela da ostvari.
 
"Centar za socijalni rad Novog Sada u dosluhu s javnom izvršiteljkom Tamarom Gucunjom obustavio je isplatu socijalne pomoći zbog alimentacije u iznosu od 12.000 dinara, koju Snežanina ćerka već tri godine uopšte ne dobija, zbog čega je i pokrenut izvršni postupak protiv Snežaninog bivšeg muža. Ovim besmislenim rešenjem javna izvršiteljka Tamara Gucunja sveti se Združenoj akciji Krov nad glavom Novi Sad preko leđa samohrane nezaposlene majke, koju planira da izbaci na ulicu zajedno s maloletnom ćerkom", tvrde u ZA.
 
Zahtevaju od Centra za socijalni rad Grada Novog Sada da od ovog trenutka raskine "sve korumpirane veze s javnom izvršiteljkom Tamarom Gucunjom i da počne da radi svoj posao nezavisno". Takođe, očekuju da se Gucunja što pre obrati javnosti kako bi "objasnila povezanost njene pretnje u medijima i ovog rešenja".
 
Zbog svega ovoga Združena akcija "Krov nad glavom Novi Sad" odlučila je da počne sa skupljanjem novčane pomoći za Snežanu i njenu ćerku i tako im barem malo olakša situaciju u kojoj su se našle. Krov nad glavom poziva sve sve koji su u mogućnosti da pomognu Snežani da doniraju novac na račun:
 
Udruženje građana ZA KROV
SA NAZNAKOM "ZA SNEŽANU ŠVONJU"
Dinarski račun: 205-0000000263391-77
Za uplatu iz inostranstva: IBAN RS35205007080005022588
PayPal: zakrovnadglavom@gmail.com
 
Podsetimo, javna izvršiteljka Tamara Gucunja pokrenula je izvršenje nad stanom Snežane Švonje, iako vrednost imovine značajno prevazilazi iznos duga. Švonja je nezaposlena samohrana majka, a njena ćerka je poverilac u drugom izvršnom postupku, protiv svog oca koji godinama ne plaća alimentaciju. Upravo bivši muž Snežane Švonje vodi sudski spor protiv svoje ćerke i bivše žene, zbog čega je i pokrenut postupak izvršenja nad stanom. "Krov nad glavom" prijavio je ovaj slučaj Komori izvršitelja, ali je Komora odbila da ga razmatra.
  • RVosha

    05.08.2020 08:31
    Smrdija
    obozavam izvrsitelje, to su toliko divni i dobri ljudi.
  • Svršiteljka

    04.08.2020 18:16
    Gucunja
    Ja od srca želim izvršiteljki da jednom i ona dobije neku vrstu socijalne pomoci.
  • Suština u detaljima

    04.08.2020 17:51
    Lepo je što su sva obaveštenja ovog udruženja takva da u sebe ne uključuju sve činjenice, uvek se potencira priča o žrtvi a namerno zadržavaju podaci o kakvoj tužbi koja je predmet izvršenja se radi. Zato i ne dobijate širu podršku, jer navodite vodu samo na svoju vodenicu bez ikakve transparentnosti pa potom tek naknadno krenu da isplivavaju nove informacije i neregularnosti i "ugroženi" odjednom to više nisu. Zašto niste objavili detalje tužbe zbog kojeg je ova žena sada u ovoj situaciji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti