Sve češće ne radi sajt Instituta za javno zdravlje Vojvodine, teško do termina za testiranje

Sajt Instituta za javno zdravlje Vojvodine poslednjih desetak dana ima veće probleme sa pristupom - trenutno se na portalu nalazi obaveštenje da se "sajt hostuje na serverima SBB-a i privremeno je suspendovan iz tehničkih razloga".
Osim što se najbitnije informacije o epidemiološkoj situaciji nalaze na sajtu instituta, preko ove platforme se zakazuju testiranja za putnike, što je sada onemogućeno.
 
Na pitanje 021 zbog čega sajt Instituta ne funkcioniše i da li se radi na rešavanju ovog problema, kao i kako građani zakazuju testiranja u ovom trenutku, u Institutu kažu da se elektronski servis za zakazivanje aktivira radnim danom u 10 časova i aktivan je do trenutka dok se ne ispuni maksimalni mogući broj termina za zakazivanje.
 
"Zbog trenutne epidemiološke situacije, Institut je u mogućnosti da dnevno testira jako mali broj putnika (trenutno 50). U trenutku kada se servis otvori, u njega se uključi istovremeno i do 300 ljudi iz cele Srbije. Svi termini budu rezervisani za 30 sekundi i svi oni koji su uspeli da zakažu termin budu odmah obavešteni na samoj aplikaciji i mail-om. Jedna osoba može da zakaže testiranje za najviše četiri osobe", kažu u Institutu za javno zdravlje Vojvodine za naš portal.
 
U ovoj zdravstvenoj ustanovi dodaju da rade na proširenju svojih kapaciteta za PCR testiranje, te da se nadaju da će u najskorije vreme broj testiranja za putnike biti znatno veći.
 
Ipak, kako se 021 uverio pokušavajući da pristupi informacijama, sajt IZJZV ne radi celo prepodne.
 
Podsetimo, Institut već neko vreme ne testira ni vikendima.
  • Pera

    04.08.2020 15:10
    Biće bolje
    Kakvi stručnjaci održavaju ssjt dobro je da radi i tih 30 sekundi.
  • Lekar u penziji.

    04.08.2020 14:51
    Lažu za sve.
    Ne možete držati narod trajno pod merama.

    Moram da kažem da iza sebe imam epidemiju Variole vere i slažem se da ljude treba pustiti da žive svoje živote.


    Ako ih ponovo zatvorimo iste te ljude možemo izgubiti čim prodje karantin.


    Ovaj virus recimo i da ostane medju nama nećemo se valjda po stanu i kućama sakrivati, mada ja još nisam isključio mogućnost da će virus nestati, po mojim parametrima nestaće u decembru ove godine.


    I da ostane svi mi moramo da nastavimo naše živote pod maskama i fizičkom distancom.


  • Zo

    04.08.2020 14:31
    Dok mi budemo prosirili kapacitete, procice i korona i leto i zima i ostaricemo u srbiji...... pustite nas napolje banditi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti