Pomoć privredi u Novom Sadu, povlastice za hotelijere, trafike, zakupce

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će u narednih nekoliko dana biti predstavljen paket podrške privredi grada.
Pomoć privredi u Novom Sadu, povlastice za hotelijere, trafike, zakupce
Foto: 021.rs
Paket mera pokrivaće period od avgusta do kraja ove godine, a prema Vučevićevićem rečima, neće biti velik kao paket iz marta i aprila, ali će i dalje biti znatan.
 
"Pokrićemo sve zakupce poslovnog prostora, Spensa i Tržnice. Retko koji grad to može da uradi i ponudi ono što će Novi Sad ponuditi. Daćemo posebne povlastice za hotelijere, trafike, za određene delatnosti, ali generalno svim zakupcima ćemo omogućiti da imaju benefit do kraja godine", poručuje Vučević.
 
Gradonačelnik nije detaljno otkrivao šta će sve paket mera podrazumevati. Kako je objasnio, bilo je predlaženo da podrška bude u iznosu od 600 miliona dinara, ali grad za to nema kapaciteta.
 
"Ali 150 do 200 miliona dinara možemo da izdržimo. Hoćemo da čuvamo radna mesta. Grad će manje zaraditi novca, ali ćemo dugoročno zaraditi više time što ćemo sačuvati radna mesta", kaže Vučević.
 
Novi Sad je privrednicima dao olakšice i tokom vanrednog stanja, kada mnogi zakupci prostora nisu mogli da posluju. Tako su na olakšice mogli da računaju zakupci tezgi na pijacama, dok građani račune Informatike koji su stigli za vreme vanrednog stanja ne moraju da plate pre 2021. godine. Takođe, zakupcima prostora na Spensu bilo je ponuđeno nekoliko modela za plaćanje zakupnine tokom vanrednog stanja.
  • Rade

    07.08.2020 09:33
    Takva nam je i industrija u NS. Traficka.
  • Trafikant

    07.08.2020 09:15
    Hvala
    Umesto da nas porušite vi nas nagrađujete. HVALA!!!
  • Nebojša

    06.08.2020 17:39
    Hahaha
    Misli lik da ce postati predsednik vlade Srbije sto iskreno zelim da ga Novi Sad vise nikada ne vidi jer je primer nesposobnosti. A drugo zasto je to dobro, upamtite on ce se prbi u datom trenutku okrenuti protiv Vucica, sto bi rekli Milutinovic Milosevicu ili Brut Cezaru, oko ovoga nema dvoumljenja. Vec je upisao u biografiju da je podneo krivicnu prijavu protiv Vucica sto cemo tek slusati iz njegovih usta kako ke imao hrabrosti da to uradi, kako je pomagao SzS setace u NS ali nije vredelo u zamenu da ga ne prozivaju.
    Covek kaze da je porez ZARADA sto jasno govori o njegovom znanju i kompetentnosti pa ako moze Grcic da u 56.godini zavrsi fakultet i postane direktor EPS, moze i Vucevic da bude predsednik vlade Srbije i spasi NS svojim odlaskom u Beograd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti