Vučević: Bocara nije moj savetnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da "osoba koja se spominje kao njegov savetnik", misleći na Slobodana Milića Bocaru, nije njegov savetnik kao što se predstavlja u medijima.
Vučević: Bocara nije moj savetnik
Foto: 021.rs
Vučević je reagovao zbog pisanja medija o poslovima Slobodana Milića i njegove supruge Biljane, koje već nekoliko meseci u javnost iznosi opozicioni političar Borislav Novaković.
 
Politička prepirka između Vučevića i Novakovića traje još od oktobra prošle godine, kada je šef Narodne stranke u Novom Sadu izneo detalje o poslovima direktora "Šajkaške" Slobodana Milića i njegove supruge Biljane. Anonimnom krivičnom prijavom pokrenut je i postupak u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.
 
Prema tvrdnjama Novakovića, bračni par Milić je stekao bogatstvo zahvaljujući prijateljstvu sa Vučevićem. Novaković je u oktobru upitao odakle "supruzi savetnika gradonačelnika novac da izgradi celo jedno naselje u gradu - Telepsku dolinu, luksuzno naselje koje se procenjuje na 10 miliona evra". Priču o bračnom paru Milić i Vučeviću pokrenuo je ponovo krajem jula, kada je zatražio da tužilaštvo ispita "odakle Bocari građevinski poslovi, imovina i zemljište u vrednosti od 40 miliona evra". 
 
I dok su se optužbe iz 2019. godine ticale i zemljišta kod Kaća, ovog puta je razlog novim optužbama bila "Telepska dolina grande", kompleks koji gradi firma "Es-Capital 2013" koju zastupa Milićeva supruga.
 
Iako je ovo tema medija već nekoliko meseci, Vučević je sada po prvi put poručio kako Milić nije njegov savetnik.
 
"Osoba koja se spominje da je moj savetnik nije nikakav savetnik od novembra 2013. godine. Nisam do sada to iznosio, ali sada kažem, ljudi, nema nikakvog savetnika od novembra 2013. Ali šta sad da radim, da svaki dan demantujem da nema 300 parcela, da nije savetnik, da nije nikakva zemlja kod Kaća kupljena? Sedam godina nije savetnik. Verovatno im ni to ništa ne znači, nego će ponoviti sve od ranije, kao što se ponavlja za uzbunjivača koji ne postoji", poručio je šef naprednjaka u Novom Sadu.
 
On se osvrnuo i na gradilište "Es-Capitala 2013", poručivši da mu je nejasno zbog čega nije postavljena informaciona tabla o tome šta se gradi i ko gradi. 
 
Prema pisanju KRIK-a iz juna ove godine, na kompaniju "Es-Capital 2013" u katastru se vodilo 319 parcela i objekata.
  • Milan Škrbić

    10.08.2020 15:50
    Kuca
    Zalosno je to da čovek kakav je Miloš Vučević uopšte mora da objašnjava ko je ko. Miloš je gradonačelnik za primer svakom budućem. ŽIVEO MILOŠ VUČEVIĆ i svu sreću mu želim !
  • Lovica

    09.08.2020 12:12
    Radikalski
    Nastavlja se istooo!
    30 g isto samo sa jos gorim ucinkom!
    Neizleceni radikali, preobuceni u fina odela, zamagljuju sustinu i izigravaju Evropejce....
    Providno, grozno!
  • Sajmiste

    09.08.2020 08:09
    A ciji je Magacin?
    Svako vece,gradonacelnice,se cuje HORSKO pevanje,uz zivu muziku iz MAGACINA!?
    Da nije to vas restoran?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti