Institut za javno zdravlje Vojvodine posle nedelju dana objavio podatke, u Novom Sadu 1.461 oboleli

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja.
Institut za javno zdravlje Vojvodine posle nedelju dana objavio podatke, u Novom Sadu 1.461 oboleli
Foto: 021.rs
U ovom trenutku je 3.584 obolelih od kovida-19 u Vojvodini, a najveći broj je u Novom Sadu - 1.461. 
 
Prethodni izveštaj Institut je objavio još prošlog ponedeljka i od tada nije bilo podataka za Novi Sad i Vojvodinu.
 
Tokom prethodne nedelje i vikenda registrovan je pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodni period i ovaj trend pada nastavlja se drugu nedelju zaredom, navode u Institutu.
 
Dodaju da među obolelima, tokom prethodne nedelje, dominira radno aktivno stanovništvo. Prethodne nedelje ponovo je registrovano prisustvo virusa na teritoriji svih opština u pokrajini, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama. 
 
Nepovoljna situacija je na teritoriji Novog Sada, Vrbasa, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Rume, Bačke Palanke, Subotice, Vršca, Zrenjanina, Alibunara, Temerina, Beočina, Bača, Kule, Bačke Topole, Bečeja, Sombora, Inđije i Titela. Epidemiološka situacija se i dalje ocenjuje kao nesigurna na teritoriji svih ostalih vojvođanskih opština, saopštavaju iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
 
U novosadskim bolnicama 235 obolelih
 
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 216 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd kovida-19, dok je u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju 19 obolelih.
 
U novosadskim bolnicama danas je šest pacijenata manje nego juče.
 
Na respiratoru se danas nalazi 13 pacijenata. Iz Kliničkog centra Vojvodine saopštavaju i da je velikom broju ostalih obolelih potrebna intenzivna kiseonička potpora.
 
Iz ovih ustanova apeluju na građane da se ponašaju odgovorno i striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti.
  • Mika

    13.08.2020 14:53
    Skola
    Naravno da treba da idu, svakako su po ceo dan na igralištu. Ne nego ce da ostanu duduci zbog ove online nastave koja je čista budalaština. Da ih nauče matematiku online, ma daj bre vise.. Nek idu, i onako ne sede u kuci nego su zajedno po ceo dan na igralistima i treninzima.
  • Alex

    10.08.2020 22:40
    škola ?
    I sa ovom nepovoljnom situacijom i ovolikim brojem zarazenih deca treba da idu u skolu ? Vi niste normalni !
  • Dejan

    10.08.2020 18:52
    Ne branim ga
    Pacijenti su oni koji se leče u bolnicama. Dakle, nisu svi oboleli od kovida pacijenti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti