FOTO: Novosadski odlikaši i ove godine na bilbordima širom grada

U Novom Sadu su ponovo postavljeni bilbordi čiji je cilj promocija najboljih đaka osnovnih i srednjih škola.
To su i ove godine zajednički uradili Udruženje za promociju društvene odgovornosti i Udruženje građana Novi Sad, u okviru projekta "Učim+Znam=Vredim".
 
Zbog epidemije virusa korona koja je uticala na odvijanje nastave i prekid svih školskih takmičenja, ove godine na bilbordima je napravljena retrospektiva dosadašnjih šest godina trajanja ovog projekta uz podsećanje na sve mlade i uspešne Novosađane koji su proteklih godina krasili bilborde u gradu.
 
 
Posebno mesto zauzelo je četvoro đaka koji su u dosadašnjim kampanjama "Učim+Znam=Vredim" bili čak tri puta istaknuti na bilbordima zbog svojih uspeha.
 
To su bivša učenica Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", a sada studentkinja Fakulteta tehničkih nauka Teodora Stanišić, te đaci Jovine gimnazije Marko Sladojević, Vukašin Đinović i Miroslav Grubić, koji su proteklih godina osvajali domaće i međunarodne nagrade na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, matematike, informatike i na Svetskoj naučnoj olimpijadi.
 
  
 
Marko Sladojević je zbog postignutih uspeha bio na bilboridma bio 2015, 2018. i 2019. godine.
 
"Кrajem prošle godine sam učestvovao na Svetskoj juniorskoj naučnoj olimpijadi (IJSO) u Dohi, gde sam osvojio bronzanu medalju. U toku godine, nakon okružnih takmičenja, plasirao sam se na državna takmičenja iz matematike, fizike, informatike i hemije, koja će se, nadam se, održati uprkos pandemiji", poručuje Marko. 
  • Nenad

    11.08.2020 10:04
    Ako su vec odredjena neka sredstva kupite talentovanoj deci tablet, racunar da unaprede znanje, platite im ekskurziju da se upoznaju, to sto ce im imena biti na bilbordima mesec ili dva koristi otprilike kao i brojac bicikla.
  • eva

    11.08.2020 08:45
    I ove godine je oko 100 u;enika, muzicara i sportista dobilo Vidovdansku nagradu za posebne rezultate. Mogli ste njih staviti, ali verovatno da oni, koji su se i u teskim momentima istakli, nisu bas vazni! Zalosno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti