Novosađanka pala sa žičare na Divčibarama, zadobila teške povrede

Valjevski vatrogasci-spasioci Vladimir Mitrović i Milan Tripković, koji dežuraju u stanici na Divčibarama, spasili su i ukazali prvu pomoć 60-godišnjoj Novosađanki koja je teško povređena u padu sa panoramske ljuljaške na žičari skijališta "Crni vrh".
Novosađanka pala sa žičare na Divčibarama, zadobila teške povrede
Foto: Pixabay
"Blic" piše da se ova nezgoda dogodila juče u poslepodnevnim časovima na vrhu skijališta "Crni vrh", kada se prosvetna radnica T.P.S. (60) iz Novog Sada, koja je planinarila u društvu prijateljice na Divčibarama, popela na panoramsku ljuljašku, koja je deo žičare ove ski-staze. U jednom trenutku, međutim, ona je ispala iz ljuljaške i sa visine od preko dva metra pala na kamenjar, zadobivši ozbiljne povrede glave, ruku i leđa.
 
"Primili smo dojavu da se na vrhu ski-staze nalazi teško povređena žena koja ne može da se kreće i odmah se uputili na lice mesta. Problem je bio u tome što do vrha ski-staze, gde se nalazi panoramska ljuljaška, nema puta, tako da smo 'ladom nivom', praktično probijajući se kroz blato i kaldrmu, morali da vozimo preko stare ski-staze i obodom planine stigli do vrha žičare, ispod koje se, polomljenih ruku, povređene glave i leđa, nalazila Novosađanka sa svojom prijateljicom", priča Vladimir Mitrović za "Blic".
 
Kako objašnjava, povređena žena najverovatnije nije zauzela najbezbedniji položaj u panoramskoj ljuljaški, nakon čega se ona zaljuljala i izbacila je na kamenito tlo ispod žičare. Uz pomoć kolege Tripkovića, kako dodaje, uspeo je da je imobiliše i smesti u vozilo.
 
"U međuvremenu smo već obavestili i ekipu hitnu pomoći da se zaputi što je moguće bliže mestu nezgode. Povređenu ženu i njenu prijateljicu smo, ponovo uz teške muke vožnje stazom bez puta, spustili do Divčibarske česme, polivali vodom i održavali je u svesnom stanju, a onda ju je preuzela ekipa Hitne pomoći. Cela intervencija, pre svega zbog nemogućnosti da se do mesta nezgode brže dođe, trajala je oko sat vremena", kažu valjevski vatrogasci-spasioci.
 
Nakon transporta do Urgentnog centra Opšte bolnice u Valjevu, T.P.S. je ukazana prva pomoć, a povrede ruku su stavljene u gips. Zbog dalje opservacije i lečenja, povređena profesorka je potom upućena u Novi Sad.
  • Branka

    15.08.2020 10:13
    Mene zanima
    Kako je sve to uređeno kada služba koja treba da pomogne u eventualnoj nesreći NE MOŽE da stigne do određenog mesta, tj.uz veliku muku i sa terenskim vozilom. Da li je neko, gradeći tu žilaru uzeo u obzir ovakve slučajeve? Javašluk na sve strane, samo gradi, uzmi lovu, a pisle ćemo videti kako da se snađemo.
  • Ivan

    15.08.2020 06:10
    .
    Ja potpisujem da se tim hrabrim i nesebicnim spasiocima koji rade u celoj drzavi podele oni range roveri za parking servis,a ovima lade nive (moze i nove)
  • Aca

    14.08.2020 22:37
    Zeni zelim brz oporavak, ali licno smatram da licima od 60 godina nije mesto na zicari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti