Odabran dobavljač 1.800 doza vakcine protiv HPV za Novi Sad

Farmaceutski distributer "Phoenix pharma" dopremiće 1.800 doza vakcine protiv humanog papiloma virusa (HPV) Institutu za javno zdravlje Vojvodine, a koje su namenjene devojčicama uzrasta od 12 do 14 godina.
Odabran dobavljač 1.800 doza vakcine protiv HPV za Novi Sad
Foto: Pixabay
Ova firma se jedina javila na tender Instituta, koji je raspisan u nameri da se za Novi Sad obezbedi ova vakcina koja je najbolja prevencija HPV, najčešćeg uzročnika raka grlića materice.
 
Posao vredi 10 miliona dinara i distribuiraće se do devojčica preko Doma zdravlja, kojem će vakcine biti blagovremeno dopremljene.
 
Dobrovoljno vakcinisanje protiv humanog papiloma virusa aktivnost je planirana u sklopu rada budućeg Centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja u Almaškoj, u sklopu Doma zdravlja "Novi Sad".
 
"Phoenix pharma" je u obavezi da prilikom svake isporuke vakcina dostavi i sertifikat o njihovoj ispravnosti, izdat od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva.
 
U Srbiji godišnje od raka grlića materice oboli i do 1.500 žena, a umre njih 600, što nas svrstava u vrh država po broju obolelih i umrlih.
 
Detaljnije o nabavci ove vakcine i o prevenciji raka grlića materice čitajte OVDE.
  • Saša

    14.08.2020 16:22
    @wien
    Ne pričaš istinu.
    Pitam se samo da li si i loša osoba ili samo neznalica koja voli da pametuje?
  • Mama

    13.08.2020 22:55
    Koja je procedura da dete primi vakcinu?
  • Laloš

    13.08.2020 21:53
    @Ђуро
    A i da ti kažu tačno šta je u tim vakcinama, ti bi kao nešto shvatio i razumeo? HPV vakcina je u upotrebi već 20 godina Australija zbog toga što vakciniše sve devojčice nema više karcinoma grlića materice. Đuro i vi svi koji sve znate o vakcinama nadam se da vam ćerke neće dobiti papilome po genitalijama i karcinom grlića materice. HPV virus je veoma rasprostranjen pogotovo u našoj populaciji i uguglajte slike kako izgledaju genitalije sa papilomoma i žene u poodmaklom stadijumu raka grlića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti