Gradski odbornici ponovo u klupama, poznati predsednik, zamenik, sekretar

Jelena Marinković Radomirović izabrana je za predsednicu Skupštine Novog Sada, dok će njena zamenica biti Branka Bežanov.
Gradski odbornici ponovo u klupama, poznati predsednik, zamenik, sekretar
Foto: 021.rs
Za Marinković su glasali odbornici koalicije oko SNS, SPS, LSV, SVM, Istine i Ruske stranke, dok u glasanju nisu učestvovali odbornici SRS, DSS i SPAS-a.
 
Novu predsednicu Skupštine predložila je Srpska napredna stranka. Marinković Radomirović je bila odbornica proteklih godina, a zaposlena je u Novosadskom sajmu kao izvršna direktorka. Više o njoj možete da pročitate na OVOM LINKU.
 
Jelena Marinković Radomirović nije želela da se pre glasanja obrati odbornicima.
 
Na funkciji zamenice predsednika ostaje Branka Bežanov iz Pokreta obnove kraljevine Srbije, koja je taj posao obavljala i u prethodne četiri godine. 
 
Nepromenjeno ostaje i mesto sekretara Skupštine, koje je i ovog puta namenjeno za Marka Radina iz Srpske napredne stranke. Njegov zamenik takođe ostaje nepromenjen, a u pitanju je Danilo Durutović iz POKS-a. 
 
  

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Novog Sada, koja zaseda u sali Skupštine Vojvodine zbog epidemiološke situacije, neće biti birani drugi organi lokalne uprave.

Mada iz SNS-a, stranke sa najvećim brojem osvojenih mandata, ne daju jasan odgovor na pitanje šta se čeka, izvesno je da prvo treba da se formira republička vlada i vidi sa kim idu u koaliciju.

 

Izvesno je da uz SNS stoje POKS, Pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije, koji su sa njima bili na listi, čime ova koalicija ima više nego dovoljnih 52 mandata za vođenje grada, dok se očekuje da im se sigurno priključi SVM sa dva odbornika, kao i SPS i JS sa 10 odbornika, a spremnost da budu i dalje u vlasti pokazao je i Vojvođanski front koji sada ima tri odbornika. Takođe, SNS može lako očekivati i podršku još tri odbornika SPAS-a i po jednog odbornika Istine i Ruske stranke, dok DSS i SRS sa po tri odbornika u vojvođanskoj prestonici idu u opoziciju.

  

Ukoliko SNS odluči da prihvati sve koji im se nude, Novi Sad će prvi put od uvođenja višestranačja imati skoro potpuno "jednoumnu" skupštinu bez glasa protiv vlasti.

  

Ovaj raspored snaga u Skupštini posledica je relativno uspelog bojkota dela opozicije, ali i pandemije korona virusa, jer je u Novom Sadu zabeležena najmanja izlaznost na izborima od 1990. godine. Time je istovremeno olakšano SNS-u da sa otprilike istim brojem glasova kao pre četiri godine dobije daleko više mandata i da u gradski parlament uđu stranke koje su uglavnom spremne za saradnju sa njima.

  • XYZ

    21.08.2020 22:52
    Sramota s kim je LSV bio i sigurno će opet u koaliciju. Zato će sledeće izbore osvojiti 1%.
  • Dragan

    21.08.2020 21:54
    Funkcija
    Jedini direktor koji ima državni fakultet je Stevan Lugonja direktor Parking servisa kadar SPSa
  • G pen

    21.08.2020 14:50
    Skup olosa .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.