Više od nedelju dana nepoznato kakva je epidemiološka situacija u Vojvodini, Institut ne objavljuje podatke

Institut za javno zdravlje Vojvodine, nadležan za praćenje i izveštavanje o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Novom Sadu i Vojvodini, već osam dana nije objavio aktuelne informacije o epidemiji virusa korona u pokrajini.
Više od nedelju dana nepoznato kakva je epidemiološka situacija u Vojvodini, Institut ne objavljuje podatke
Foto: 021.rs
Institut se poslednji put oglasio 17. avgusta, kada je naveo da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, "ali sa tendencijom poboljšanja".
 
"Tokom prethodne nedelje i vikenda registrovan je dalji pad broja registrovanih slučajeva u odnosu na prethodni period i ovaj trend se nastavlja treću nedelju za redom. Među obolelima, tokom prethodne nedelje, dominira radno aktivno stanovništvo", poručio je tada, prošlog ponedeljka, IZJZV.
 
U tom trenutku je u Vojvodini bilo 3.021 aktivan slučaj, a najviše u Novom Sadu i to 1.374.
 
Institut je tada obelodanio da je nepovoljna epidemiološka situacija registrovana u čak 12 vojvođanskih mesta i pozvao građane da se pridržavaju mera kontrole prenošenja bolesti, a kada bi se nastavilo "dalje opadanje trenda obolevanja."
 
Da li se ovaj trend nastavio nije poznato jer ovih informacija o generalnoj situaciji u Vojvodini (aktivni slučajevi, građani u samoizolaciji) nema. Inače, Institut je od 22. jula podatke o epidemiološkoj situaciji objavljivao samo ponedeljkom, ali ni to nije dugo potrajalo.
 
Poslednji podaci objavljeni na sajtu Instituta
 
S druge strane, Klinički centar Vojvodine i dalje redovno informiše medije o broju hospitalizovanih i broju pacijenata na respiratoru, ali i dalje ne objavljuje koliko je građana preminulo ili otpušteno iz kovid bolnica.
 
Takođe, predstavnici Pokrajinske vlade poslednjih dana nisu imali konferencije za medije na kojima bi bilo moguće upitati za aktuelne informacije, niti postoje događaji u najavi. 
 
Stoga je, barem u ovom trenutku, nemoguće dati detaljnije i transparentne informacije o epidemiološkoj situaciji u Vojvodini ili u drugom najvećem gradu u Srbiji, Novom Sadu.
  • Logika?

    26.08.2020 16:12
    Retro principi
    Kako to zaključuju da će redovno objavljivanje broja slučajeva po opštinama izazvati preseljenja? Kao da orosečan čovek ima dva stana i posla, a deca mogu tek tako da se sele. Kada bi redovno objavljivali, ljudi bi se više pripazili.
  • Novsađanka

    26.08.2020 15:49
    Sela u Vojvodini
    Zna li neko, kojih 12 mesta u Vojvodini imaju problem sa koronom? I kolki je to broj, starosna uzrast itd. Ili je sve to otprilike rečeno?
  • Uzas

    26.08.2020 15:26
    Na Institutu za plucne bilesti u Kamenici , svaki drugi zaposlen je pozitivan . Primili su pa ijenta koji je imao koronu , i nije bio u crvenij zoni , nisu ga smestioi u izolaciju . Lezao je sa ostalim onkoloskim pacijentima , posle ko zna koliko dana su ga testirali in pozitivan , celo onkolosko odeljenje je pozitivno kedju zaposlenika , a jedan pa ijent je preminuo koji je bio sa njim u sobi , testirali su ga dan pre nego sto je preminuo. Od tad je 98% zaposlenih pozitivni na tok odeljenju . A inst za javno zdravlje niti i jedan sajt niti mediji to objavljuju . Uzas .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti