Poreska zatvorila 44 lokala u Novom Sadu, najviše problema zbog fiskalnih kasa i računa

Inspekcija poreske uprave ove godine je zatvorila 44 objekta u Novom Sadu, među kojima su ugostitelji, pekare, prodavnice i neregistrovani objekti koji su pokušali da posluju nezakonito.
Poreska zatvorila 44 lokala u Novom Sadu, najviše problema zbog fiskalnih kasa i računa
Foto: 021.rs
Epidemija virusa korona, vanredno stanje i sve mere koje su usledile i još uvek su na snazi dovele su mnoge preduzetnike u težak položaj, a deo njih u iskušenje da pokušaju da održe poslovanje kršeći zakon.
 
Ovo kršenje zakona može da se ogleda u nepoštovanju radnog vremena, ali i u korišćenju situacije kada se smatra da inspektori imaju mnogo veće "boljke" od kršenja nekog poreskog propisa.
 
Međutim, sankcionisalo se i ove godine, koja nije nimalo uobičajena ni za koga. Kako za 021.rs poručuju u Poreskoj upravi Ministarstva finansija, u Novom Sadu je od početka ove godine zbog kršenja zakona privremeno zatvoreno ukupno 35 objekata zbog neevidentiranja prometa putem fiskalne kase, kao i sedam objekata zbog neprijavljenih radnika. Jedan objekat je zatvoren zbog neuplaćivanja pazara, a još jedan zbog neregistrovane delatnosti koju je obavljao.
 
Među njima su, prema podacima Poreske uprave, 22 ugostiteljska objekta, 19 pekara, tri prodavnice i jedan neregistrovani objekat.
 
Kad zatvori neki objekat na određeni period, Poreska uprava ga prelepi crvenom i vrlo vidljivom trakom koja je znak otkrivanja prekršajnog dela. Poreska uprava reaguje i kad otkrije krivično delo poput falsifikovanja pečata, to jest isprave.
 
Ukoliko građani primete da određeni objekat posluje uprkos merama inspektora, isto mogu da prijave Poreskoj upravi, koja će po prijavi izaći na teren i sankcionisati preduzetnika.
 
Neizdavanje fiskalnih računa najčešći je prekršaj, a kako je 021.rs pisao još 2016. godine, neki preduzetnici vrlo su uporni u nameri da varaju građane i državu poslovanjem bez aktiviranja fiskalne kase. O toj temi detaljnije čitajte na OVOM LINKU.
  • Juks

    30.08.2020 11:23
    Suverenizam
    Druga je ovo tema da bi se objasnilo i solidarisalo sa prekršiocem i nije za branjenje, tržišni uslovi su takvi i zakon se mora poštovati ! To što želite objasniti niko nečuje jer ovo nije država poreskih obveznika već država budžeskih potrošača ! Armija ljudi koji su oslonjeni na državnu kasu prave zakone a oni nisu okrenuti ka sitnom preduzetniku iz jednog jedinog razloga, sitan preduzetnik ne može njihova očekivanja ispuniti. Tad bi se moralo racionalizovati radna mesta, drastično smanjiti korupcione radnje a ostali bi morali izaći na vetrometini egzistecijalnog opstanka.
    Država se opredila ka međunarodnom stranom kapitalu, koji je zamenio ne kadašnja državna preduzeća. Zakoni se prave po njihovim interesima a sve visoke dažbine amortizuju sa pristupom besplatnim resursima, 10000 po radniku, privilegovanom i popustljivom kontrolom propisa za velike...
    Malu privredu će pritiskati kolko je za potrebu i sa tim se morate pomiriti !
    Zakon se mora poštovati a problem je na političkom terenu, glasaj te za partije koje su okrenute domaćem preduzetniku i privredi, to su vam oni koji ističu Suverenizam, ako i oni ne bacaju prašinu kako bi se nakačili na budžet
  • Boban

    30.08.2020 09:10
    Za @ inspektora
    Evo dođi pa moju radnju zatvori baš bih voleo da vidim kako ćeš to izvesti. Cara dušana 47. Hvala.
  • Fiskal

    30.08.2020 07:37
    Fiskalni Računi
    Kad dobijes fiskal znas da si potpomogao bogaćenje SNS obozavaoca da mogu sa više novca da raspolažu i stave u privatne džepove.
    Ako pogledate svoju okolinu ko je uz Vlast kako taj živi a kako Vi živite?
    Jel ste na istoj životnoj ravni ili oni mnogo mnogoo mnogoo bolje žive i imajuuuu mnogo mnogo više od Vas...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti