FOTO: Novosadsko žuto sanduče nakon više decenija postalo crveno

Žuto poštansko sanduče kod Katedrale (Crkve imena Marijinog) u centru Novog Sada, kraj kog su se nalazile generacije Novosađana i posetilaca grada, preko noći je postalo crveno.
 FOTO: Novosadsko žuto sanduče nakon više decenija postalo crveno
Foto: 021.rs
Za sada nije poznato zašto je "Pošta Srbije" prefarbala jedan od simbola centra Novog Sada. Naime, "Pošte Srbije" u drugim gradovima imaju i sandučiće crvene boje, ali to do skoro nije bila praksa u Novom Sadu.
 
Kako se uverio reporter 021.rs, sanduče kod Katedrale je sveže prefarbano u crvenu boju, ali se vidi da je posao urađen na brzinu i u samo jednom sloju, jer se probija žuta boja ispod. 
 
Od kada se ovo sanduče nalazi na ovom mestu nije baš sigurno, ali Novosađani i posetioci decenijama unazad znaju za njega. Toliko je poznato da se čak i na nekim inostranim sajtovima za putovanja nalazi kao reper za sastanake u vojvođanskoj prestonici. 
 
Takođe, u crveno su prefarbana i oba žuta sandučeta kod Glavne pošte na Bulevaru Mihajla Pupina. Jedno od ova dva sandučeta su poznata i po tome što je pre nekoliko godina jedna Novosađanka, nakon što se sudarila s njim, dobila tužbu protiv Pošte Srbije.
 
  • Rada

    11.09.2020 11:00
    Tradicija
    Ju! Sta cemo sad ? Svi dobro znamo da nam je boja postanskog sanduceta najveci gradski problem i najveca briga. Secam se da su svi postanski sanducici u Vojvodini bili crvene boje pre vise od pedest godina. Onda je doslo do velike "revolucije" i napretka i postali su zuti. Sad se vracaju tradiciji.
  • zoro

    11.09.2020 08:57
    uzas
    Koja gluost al nije ni cudno u ovoj zemlji se ne treba cuditi glupostima jer je njih na gomile , treba se cuditi pametnim odlukama i potezima. Imbecilna vlast pa i rukovodstvo u svim segmentima drustva. Manje vise svuda u svetu je posta zute boje a mi uvek izigravamo idiote i budale. Zlo se strahovitom brzinom siri od severa do juga. Pametnom coveku jedino ostaje da se gadi i da se distancira od olosa i njihvih odluka
  • Mrle

    10.09.2020 17:25
    Sanduce
    Zuta su bila, jer je boja posta mislim u cijeloj Evropi zuta sa crnim natpisom. Samo Englezi su furali crvenu boju ovakvu. Sto govornica. Sto sanducadi. Zasto je neko prefarbao to samo zna uprava poste? Mislim da i ona stara zuta nijansa je losa. Trebala je da vuce ka narandzastoj boji. I slazem se sa nekim ranije. Hajde sve na stranu sto ne znamo zasto je prefarbanu, ali su to trebali uraditi cestito. Skinuti rdju, lijepo i temeljno prefarbati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti