Osuđen pa postavljen na čelo Apoteke Novi Sad, Vučević tvrdi da nije znao za to

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže za 021 da nije znao da je aktuelni v.d. direktor Apoteke Novi Sad Gojko Vujnović pravosnažno osuđen januara prošle godine za zloupotrebu službenog položaja, a potom imenovan na rukovodeću funkciju.
Vujnović je januara prošle godine priznao krivično delo - da je kao direktor Centra za socijalni rad od 2010. do 2012. godine kolegama koje je zaposlio u ustanovi isplaćivao plate koristeći novac sa računa štićenika Centra.
 
U zamenu za priznanje, dobio je zatvorsku kaznu od godinu dana, koja se neće izvršiti ukoliko on u naredne tri godine ne učini novo krivično delo. Priznanjem krivičnog dela, odrekao se prava na žalbu, te je odluka Višeg suda u Novom Sadu od 29. januara 2019. godine pravosnažna.
 
Međutim, Vujnović je suprotno zakonu dospeo na funkciju u Apoteci Novi Sad i to u više navrata pre, tokom i nakon istrage i donošenja pravnosnažne presude. Naime, on kao osuđivano lice, sa pravosnažnom sudskom odlukom i shodno zakonu ne može da bude ni direktor, ni vršilac dužnosti direktora bilo koje javne ustanove - ali je na istu postavljen na predlog komisije Skupštine grada, glasovima odbornika.
 
Na pitanje 021 da li je zakonski ili uopšte moguća situacija da osuđena osoba, koja je priznala krivično delo, dospe na čelo neke ustanove, Vučević, inače pravnik, kaže da nije upoznat sa situacijom.
 
Vučević: "Ne znam ni da je osuđen, šta je uradio? Zavisi šta je uradio".
 
Novinarka 021: "Prodavao je imovinu štićenika kao direktor Centra za socijalni rad".
 
Vučević: "To je nešto što je za mene novina, kada je osuđen, skoro?"
 
Novinarka 021: "Prošle godine, u januaru, ali je u međuvremenu dva puta imenovan na v.d. funkciju". 
 
Vučević: "Nisam imao tu informaciju i da vam kažem, ne imenuje gradonačelnik, nego Skupština grada".
 
Novinarka 021: "Niste znali?"
 
Vučević: "Nisam bio upoznat, ali nemam problem ni da to promenim. Sad će se ionako formirati nova gradska vlast. Zaista nisam znao. Ne kažem to da bih imao neki alibi, ne mogu ni da pobegnem od toga, uvek postoji objektivna odgovornost. Meni je samo važno da on nije nešto novo uradio loše, on suštinski tehnički vodi apoteku jer mi nismo hteli da ugasimo apoteku. Nemam problem ni to da personalno korigujem, razgovaraćemo s koalicionim partnerima koji su ga predložili, nemam problem s tim".
 
Gojko Vujnović je kadar Lige socijaldemokrata Vojvodine.
 
Malverzacije u Centru za socijalni rad otkrila je budžetska inspekcija Grada Novog Sada 2013. godine, kontrolišući poslovanje ustanove iz prethodne godine. Detalje je dodatno ustanovilo tužilaštvo i iznelo na sudu - Vujnović je od 17. avgusta 2010. do 11. oktobra 2012. godine mimo bilo kakve sistematizacije i potrebe zaposlio 10 ljudi, a da bi isplatio njihove plate, poslužio se novcem sa posebnih računa ličnih sredstava korisnika domskog smeštaja.
 
O tome više možete pročitati OVDE.
  • Istina

    15.09.2020 21:19
    Malo mi čudno ako se o ovom znalo što se o ovom ćutalo i sad baš u ovom trenutku da se o tome govori?
  • Jovan

    15.09.2020 11:39
    Ludilo i zezanje.
  • Lule

    14.09.2020 15:01
    @Danijela
    Gde ti se dostavljaju dokazi? Kancelarija LSV Trg mladenaca 10? Hahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti