SNS: Na tribini "Novi Sad na Vodi? Vidi gari, ne može!" izrečene neistine, projekat će se višestruko isplatiti građanima, gradu i državi

Novosadski odbor Srpske napredne stranke ocenio je da na na tribini "Novi Sad na Vodi? Vidi gari, ne može!" koja je održana sinoć u blizini Brodogradilišta izrečen veliki broj netačnih informacija u vezi sa Planom generalne regulacije priobalja na levoj obali Dunava u Novom Sadu.
SNS: Na tribini "Novi Sad na Vodi? Vidi gari, ne može!" izrečene neistine, projekat će se višestruko isplatiti građanima, gradu i državi
Foto: 021.rs
"Na području Brodogradilišta koje predstavlja ruglo Srpske Atine, ali i samo dva odsto ukupne površine Plana generalne regulacije priobalja, biće izgrađen stambeno—poslovni kompleks. U okviru njega objekti turističko-poslovnih sadržaja koji će biti otvoreni za posetioce, korisnike i stanare. Kompleks bi bio povezan sa jedne strane sa šetalištem na nasipu, a sa druge, sa Ribarskim ostrvom i Kameničkom adom", saopštavaju novosadski naprednjaci.
 
Ističu da bi stambeni kompleks površine 7.200 kvadrata bio javne namene, te da bi na površini od 32.000 kvadrata bilo uređeno šetalište i biciklistička staza, sa ozelenjenim i parterno uređenim prostorima. 
 
"Ovakav plan čini da prostor oko sadašnjeg Brodogradilišta bude dostupan građanima tokom cele godine, a time se doprinosi i ekonomskom efektu kompleks Kamenička ada. Površine pod šumom na prostoru Kameničke ade biće povećane sa 24 na 38,62 hektara, što čini 61 odsto celokupne površine koju obuhvata Plan. Posebna pažnja posvetiće se očuvanju staništa ptica", objašnjavaju.
 
Kako je navedeno u saopštenju, na Kameničkoj adi planirana je gradnja hotela sa kongresnim centrom, otvorenim i zatvorenim sportskim terenima, od kojih će mnogi biti u službi zdravstvenog turizma.
 
"Nova veslačka staza zauzimaće 6+2 trake (za trening) po FISA standardima za najveća evropska i  svetska takmičenja. Plaža uz veslačku stazu zauzimaće 130.000 kvadratnih metara i biće izgrađena u branjenom području, za razliku od sadašnje.  Biće izgrađeni i kulturni sadržaji u paviljonskim ili u okviru jedinstvenog objekta. Umesto zastarele, Novi Sad će konačno dobiti modernu marinu sa akvatorijem, površine 104.000 kvadratnih metara. Što se tiče obale Dunava ona će biti utvrđena, a čitavu taj deo obale pratiće šetalište", piše u saopštenju SNS-a.
 
Zaključuju da će se, na ovaj način, Novi Sad "svrstati među gradove sa najmodernije uređenim priobaljem".
 
"Grad koji ima najlepšu plažu na Dunavu, zaslužuje tako nešto, što će se višestruko isplatiti građanima, sportistima, rekreativcima, gostima grada i državi. Novakoviću i njegovim koalicionim partnerima 'bode oči' najviše to što od ovog i nijednog projekta od odlaska sa vlasti do danas nisu i neće imati lične koristi, jer je to jedini razlog njihovog bavljenja politikom. Zbog toga svaki projekat dočekuju sa neargumentovanim kritikama i podsmehom", saopšteno je iz gradskog štaba SNS-a.
 
Inače, saopštenje sa detaljima projekta o kom se još uvek malo zna dolazi iz štaba Srpske napredne stranke, a ne iz nadležnih gradskih institucija. SNS je, podsetimo, reagovao na tribinu koja se juče održala. Opširnije o tome šta je rečeno čitajte u našem izveštaju OVDE.
  • Krle

    18.09.2020 17:13
    @ciga
    U pravu si. Izvinjavam se na gresci za BFC.
  • ciga

    18.09.2020 12:25
    bfc
    @Krle
    BFC postoji od 1855g kada je proizvodnju započeo Josif Čik,posle njegove smrti udružuju se dve fabrike i dobijmo ono što je danas. Inače vlasnik je posle Josifove smrti bio Hajnrih Orenštajn.Tako da taj deo nije baš tačan,u ostalo se ne mešam.
  • Krle

    18.09.2020 02:33
    @Borivoje
    1. Svako ali svako u ovom gradu se pravi pametan pa i ti. Ko je tebi dao pravo da pricas o urbanizmu, arhitekturi i gradjevini Novog Sada? Jesi zavrsio fakultet i radio u nekim od ovih struka? Koje je tvoje znanje i reference da pricas o izgradnji Novog Sada? Jel te kvalifikuje to sto dugo godina zivis u ovom gradu? - Ja sam inace gradjevinski inzenjer sa visedecenijskim iskustvom pa mogu ovo da ti napisem
    2. Novi Sad se srozao jako mnogo od 1985te na ovamo. Ne planski se radi, JP Urbanizam je postao rasadnik korupcije i mita, gradske sluzbe takodje, Inzenjerska komora i Ministarstvo gradjevine su totalno ne zainteresovani za kvalitet projekata i ugradjenog materijala i njene garancije kvaliteta. Razni buzdovani (bez odgovarajuceg znanja) sa sumnjivim (kriminalnim) poreklom kapitala se bave gradjevinom i odlucuju o kvalitetu (paradox). Novo Naselje su gradile drzavne firme (Buducnost, Kongrap,...) i zaista se vodilo racuna o svemu jer su citavi timovi inzenjera, arhitekata,...radili na njemu i napravile cuvene Norme u gradjevinarstvu koje su primenjivane u celoj SFRJ.
    3. Inace Milos Savcic (kolega gradjevinac) je posedovao skoro sve vile na Dedinju i na dvoristu njegove kuce je sahranjen Tito, koje je zaposeo Tito, Milosevic, Tadic, Toma, Vucic... napravio/osnovao BFC, Trepcu, Gosu iz Smederevske Planake, jedan od osnivaca Sartida, pola Knez Mihajlove je posedovao... i onda nacionalizacija komunista 1945te. Da li su njegovim naslednicima nesto vratili danasnji politicari? NE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti