Tribina "Biciklisti pitaju grad" danas na stepeništu Spensa

Tribina pod nazivom "Biciklisti pitaju grad" održaće se danas, 22. septembra na platou između Spensa i Promenade.
Tribina "Biciklisti pitaju grad" danas na stepeništu Spensa
Foto: 021.rs
Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative kaže za 021 da će na tribini učestvovati predstavnici saobraćajne policije, Gradske uprave za saobraćaj i biciklističkih udruženja, a da će biti obrađene sve značajne teme za bicikliste u Novom Sadu.
 
"Tom prilikom će svi gradski biciklisti imati punu slobodu da pitaju neke od predstavnika gradskih institucija i policiju šta je urađeno i šta treba da bude urađeno. Moći će i da iznesu svoje komentare, primedbe i sve drugo što ih zanima. Mislim da je ovo jedna zaista jako bitna stvar, pre svega zato što postoji jedna neposredna komunikacija, gde građani i građanke mogu direktno da utiču, da skrenu pažnju i dobiju informaciju od ljudi koji su zaista zaduženi za to", objašnjava Trifković.
 
Trifković dodaje da veruje da će novosadski biciklisti moći da čuju konkretne informacije u vezi sa situacijom u Futoškoj ulici, gde je biciklistička staza u veoma lošem stanju.
 
"Čućemo verovatno nešto i o pitanju Mosta slobode i parkiranja. Policiji će eventualno biti postavljeno pitanje kako se rešava krađa bicikala, kao i da li kontrole osvetljenosti biciklista daju neke rezultate", ističe.
 
Tribina, koja će početi u 18 časova, održava se u okviru Međunarodne nedelje mobilnosti i Svetskog dana bez automobila.
 
Događaj će biti održan u skladu sa svim preventivnim merama.
  • Ns

    22.09.2020 17:16
    Bicikli
    Nije mi jasno zasto je dozvoljena voznja bicikla pesackom zonom i trotoarima. Platoom Spensa vecina vozi biciklo neprimerenom brzinom ( posebno deo preko puta Suda, pored Moskve). Radnickom ulicom ne moze se normalno hodati trotoarom jer svaki minut prodje nekoliko bicklista isklkucivo trotoarom. Pouzdano znam da u drugim gradovima to nike tako ako nema staze treba da voze ulicom a ne trotoarom koji su za pesake. Isti slucaj je i sa elektricnim trotinetima kojih ima sve vise. Moje pitanje za saobracajnu policiju je, zasto to ne sankcionisu kako je zakonom predvidjeno?
  • kamikaza na 2 tocka

    22.09.2020 17:13
    @Pavle
    Gospodine Pavle, i Vi takodje porcitajte ZOBS posto propisi nemaju mnogo smisla ako ih se svi ucesnici ne pridrzavaju. Posebno obratite paznju na izmene u clanu 99. Sto se tice vaseg navoda da pesak ima prednost - potpuno je netacan. Pesak je ravnopravan ucesnik u saobracaju, i kao i svi drugi ucesnici, pre obavljanja bilo kakve radnje (npr. prelaska preko kolovoza ili biciklisticke staze) duzan je da se uveri da su ispunjeni svi uslovi za bezbedno obavljanje te radnje. Dakle nema nikakvu prednost, osim u situaciji kada je vec zapoceo sa obavljanjem radnje, odnosno kada se vec nalazi na kolovozu ili stazi, makar i jednom nogom samo. Bahati pesaci ne gledaju levo-desno i dovode sami sebe i druge ucesnike u saobracaju u tu opasnu situaciju. Bahatosti ima kako medju pesadijom, tako i medju nama kamikazama na dva tocka i tu se nista nece promeniti, tako je svuda ne samo kod nas. Ali neznanje se moze iskoreniti samo ako postoji volja. Cak ni neznanje toliko opasno koliko sirenje dezinformacija.
  • Nana

    22.09.2020 16:43
    Ja bih predložila biciklističku stazu na mestu stare pruge od Beočina do Kamenice. Sve gotovo, ravno, utabano samo da se asvaltira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti