U kom su odnosu Galens i novi načelnik novosadske policije?

Šef Narodne stranke u Novom Sadu Borislav Novaković predložio je direktoru policije Vladimiru Rebiću da preispita odluku o postavljanju Slobodana Malešića za novog načelnika Policijske uprave Novi Sad i da se u što kraćem roku pronađe, kako navodi, profesionalno i održivo rešenje.
U kom su odnosu Galens i novi načelnik novosadske policije?
Foto: 021.rs
Razlog Novakovićevog obraćanja Rebiću jeste taj što, kako tvrdi, postoji povezanost između Slobodana Malešića, koji je na čelo novosadske policije postavljen umesto Milorada Šušnjića, i kompanije Galens, koju ovaj novosadski opozicionar neretko kritikuje zbog navodne povezanosti sa gradskom i republičkom vlašću, ali i zbog projekata Galensa u Novom Sadu.
 
Novaković, kao i u mnogim prethodnim obraćanjima, optužuje gradonačelnika Miloša Vučevića za povezanost sa bratom predsednika republike Andrejem Vučićem i Galensom. Smatra da je postavljanjem Malešića dobijena "policijska zaštita" za realizaciju projekta "Novi Sad na vodi".
 
"Jedan od vlasnika kompanije Galens Nebojša Petrić i novi načelnik PU Novi Sad Slobodan Malešić se poznaju još iz rodnog Prijepolja i lično su u dobrim odnosima. Dakle, Nebojša Petrić i kompanija Galens su dobili svog ličnog načelnika policije. Ovim je stvorena policijska zaštita za realizaciju projekta 'Novi Sad na vodi' u kom dominantnu koruptivnu ulogu ima upravo Galens", poručuje Novaković.
 
Potpredsednik Narodne stranke kaže da nije problem to što su Petrić i Malešić iz istog mesta, već je problem to što se "dugo i dobro poznaju", smatrajući da taj odnos ne može da ima "onu vrstu profesionalne distance koju posao načelnika policije podrazumeva".
 
Novaković ukazuje i na to da je u svojoj karijeri imao priliku da sarađuje sa bivšim načelnicima kao što su Marinko Kresoja, Nikola Brkić, Đorđe Ostojić, Miladin Kostrešević i Stevan Krstić, za koje kaže da su svojim obrazovanjem i profesionalnim napredovanjem bili vezani isključivo za Novi Sad.
 
Dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, poručuje Novaković, najpre je sa Vračara došao Siniša Radaković, a potom je Milorad Šušnjić vraćen iz Subotice i sada dolazi Malešić.
 
"Da li je moguće da u Novom Sadu ne postoji niko ko bi mogao biti načelnik PU Novi Sad?! Da li je moguće da iz profesionalnog sastava novosadske policije ne postoji dostojno i kvalitetno rešenje, nego stalno dobijamo kadrove sa strane?! Kako vas nije sramota da tako omalovažavate, potcenjujete i vređate profesionalce zaposlene u PU Novi Sad", pita Novaković.
 
Više o razrešenju Šušnjića i postavljanju Malešića na čelo novosadske policije možete da čitate na OVOM LINKU.
  • Gooo

    03.04.2021 20:29
    Galens
    Veliki je to krug ljudi,,sistem...
  • salajčanka

    25.09.2020 09:11
    Novi Sad
    Novosadjani@ Smešni ste i odvratni vi, koji pljujete Novi Sad, koji mislite da je grad postao od kada ste se vi skotrljali, da nema tih gradjevinskih malverzacija i rodjačkih veza, da bi i dalje novosadjani živeli u ,,nabijačama,,!!! Sram vas bilo, od vas ne može više da se živi, od nekulture, prljavštine, malverzacija , prostote, pretvorrili ste grad u dobojsku mahalu, ni motkom vas ne može niko oterati iz ovog mirnog gospodskog grada. Prekupci, nakupci, niko se ne hvata za motiku, mućke, ja tebi ti meni, samo vas gledamo i užasavamo se , jer ste bahati, prosti, bezobrazni, usput dobro politički potkovani i zaštićeni! To je ljuta stvarnost u Novom Sadu!!!
  • brka

    25.09.2020 00:02
    ovaj u vezi sa Galensom u kumstvu sa Veselinovicem ... proverite da nije i meni neki ..... rod

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti