Vodič kroz novosadsku vlast: Ko je ko u Gradskom veću (II deo)

U Gradskom veću Novog Sada sedeće neki novi, ali i neki stari članovi. Iako su najavljivana nova imena i nova lica na funkcijama u gradskoj vlasti, većina članova Gradskog veća od ranije je poznata javnosti.
Vodič kroz novosadsku vlast: Ko je ko u Gradskom veću (II deo)
Foto: 021.rs
Nakon što smo objavili prvi deo "Vodiča kroz novosadsku vlast", u kojima smo pisali o Milanu Đuriću, Adrijani Mesarović, Milovanu Amidžiću, Zdravku Jelušiću, Dini Vučinić i Daliboru Rožiću, vreme je da vam predstavimo preostale osobe koje će biti gradski većnici u narednom periodu. Prvi deo "Vodiča kroz novosadsku vlast" čitajte na OVOM LINKU.
 
Dragan Stajić
 
Bivši upravnik "Betanije" Dragan Stajić u narednom periodu biće zadužen za resor zdravstva u Novom Sadu. On na to mesto dolazi umesto Zoltana Horvata. 
 
Upravnik "Betanije" je bio do 2016. godine, a njegova smena usledila je nakon formiranja vlasti na pokrajinskom nivou. 
 
Ovaj pedesetogodišnjak završio je osnovnu školu u Nevesinju, srednju medicinsku u Mostaru, nakon čega je došao u Novi Sad, gde je pohađao Medicinski fakultet. U Novom Sadu se usavršavao, pa je stekao i zvanje lekara specijaliste ginekologije i akušerstva, a 2007. godine na novosadskom Medicinskom fakultetu je odbranio i magistarski rad. 
 
 
 Foto: YouTube
 
Njegovu karijeru prati konstantno usavršavanje. Doktorat je odbranio 2016. godine, kada je i izabran u zvanje asistenta na Medicinskom fakultetu. Ove godine je na Fakultetu tehničkih nauka završio strukovne studije - Menadžment u zdravstvu. 
 
Ovaj otac dvoje dece obavljao je nekoliko poslova u oblasti zdravstva u javnoj sferi. Međutim, zaposlen je i u privatnoj praksi, s obzirom na to da je na sajtu jedne novosadske poliknike predstavljen kao deo njihovog medicinskog tima.
 
Informacije o njegovoj imovini biće poznate nakon što je prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije.
 
Ognjen Cvjetićanin
 
Cvjetićanin je jedan od nekoliko funkcionera gradske vlasti koji će ostati na mestu koje je i do sada obavljao - i dalje će biti zadužen za sport u gradu. 
 
Ovaj tridesetdevetogodišnjak diplomirao je 2005. godine na Fakultetu za sport i fizičku kulturu u Novom Sadu, dok je master profesor fizičkog vaspitanja postao 2018, kada je već bio član Gradskog veća za sport i omladinu.
 
Nekadašnji prvak Srbije i Crne Gore, Republike Srpske u kik-boksu, ful-kontaktu i tajlandskom boksu, pre ulaska u javni sektor radio je na različitim poslovima.
 
  
 
Najpre je bio pomoćni trener u Klubu borilačkih sportova "Vojvodina", volontirao je kao agent prodaje u preduzeću "Ribarac", a potom je kao referent radio u "Hotelu Prag" u Beogradu. 
 
Imao je još nekoliko poslova u privatnim kompanijama, da bi dolaskom Srpske napredne stranke na vlast u Novom Sadu postao pomoćnik direktora za sport na Spensu. Uhlebljenje je potom našao i u Gradskom saobraćajnom preduzeću, gde je dve godine radio kao šef odeljenja za marketing, da bi konačno 2016. godine postao član Gradskog veća za sport i omladinu, što će biti i u narednom periodu.
 
U prethodne četiri godine Cvjetićanin je kao član Gradskog veća mesečno dobijao platu od 110.000 dinara, a uz to mu je na račun legalo i 39.000 dinara, koliko dobija kao član Nadzornog odbora Javnog preduzeća "Skijališta Srbije". 
 
Agenciji je prijavio da poseduje stan od 77 kvadratnih metara, koji je stekao kupovinom. Na isti način došao je u posed "alfa romea" iz 2005. godine. 
 
Mira Radenović
 
"Staro" lice u Gradskom veću je i Mira Radenović, koja će i dalje biti zadužena za urbanizam i zaštitu životne sredine u gradu. 
 
Ova tridesetčetvorogodišnjakinja je maturirala u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj", nakon čega se odlučila da svoje obrazovanje nastavi na Prirodno-matematičkom fakultetu. Nije čudo što je njoj namenjen resor zaštite životne sredine, s obzirom na to da je svoje školovanje posvetila upravo tome.
 
Najpre je studirala na smeru Inženjer za kontrolu kvaliteta i menadžmenta životne sredine, da bi master studije završila na istom smeru. Obrazovanje je nastavila na Prirodno-matematičkom fakultetu, gde je 2015. godine upisala doktorske studije iz oblasti zaštite životne sredine. 
 
  
 
Znanja je sticala i kroz neformalno obrazovanje, a svoje prvo radno iskustvo stekla je 2010. godine, kada se zaposlila kao pripravnik-izvršilac za zaštitu životne sredine u udruženju za ekologiju i zaštitu od dejstva vatre "EcoFire". 
 
Pet godina je radila u JKP "Čistoća", kao stručna saradnica, ali i na upravljačkim pozicijama. 
 
Prema poslednjem izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, iz 2016. godine, za Miru Radenović se navodi da kao članica Gradskog veća prima 110.000 dinara mesečno. Međutim, to nije jedina zarada, jer kao članica Nadzornog odbora "Novosadskog sajma" dobija i 48.000 dinara mesečno.
 
Agenciji je prijavila da ne poseduje nikakvu pokretnu ili nepokretnu imovinu, kao i da nema depozite ili štedne uloge. 
 
Branka Bežanov
 
Nova članica Gradskog veća zadužena za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, a na tu funkciju dolazi umesto Tihomira Nikolića. Kao kadar Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije u prethodne četiri godine bila je zamenica predsednika Skupštine grada, a praktično čitav svoj radni vek provela je u državnim preduzećima.
 
Prvo radno iskustvo stekla je sa 20 godina, kada se 1995. zaposlila u PTT "Srbija", da bi već sledeće godina prešla u "Telekom Srbija", gde će postati viša asistentkinja Teritorijalne Direkcije odnosa sa javnošću i prodaje usluga velikim biznis korisnicima.
 
Radila je u "Novosadskoj toplani", a od 2012. godine bila je pomoćnica direktora za odnose sa javnošću u "Zavodu za izgradnju grada" i "Vodovodu i kanalizaciji".
 
  
 
Odbornica je prvi put postala 2010. godine, kao članica Srpskog pokreta obnove. Aktivno je učestvovala u radu saveta i komisija u Skupštini grada, a 2016. je postala zamenica predsednika Skupštine. Na ovu funkciju bila je ponovo izabrana i nakon izbora 2020. godine, ali je onda usledio transfer u Gradsko veće. 
 
Promene u imovini je prijavljivala nekoliko puta, pa su se tako menjale zarade u "Novosadskoj toplani" i u "Vodovodu i kanalizaciji". Prema imovinskom kartonu Agencije za borbu protiv korupcije, kao zamenica predsednika Skupštine dobijala je mesečno 59.000 dinara mesečno.
 
Na njeno ime vodi se jednoiposoban stan i jedna garaža, koje je stekla kupovinom. Takođe, u periodu između 2010. i 2016. kupila je i "opel korsu" 2004. godišta. 
 
Milorad Radojević
 
U Gradskom veću ostaje i Milorad Radojević, koji će i dalje biti zadužen za gradsku privredu. On je često bio viđan na raznim manifestacijama u gradu, a njegova biografija je prilično kratka.
 
Navodi da je rođen 1976. godine u Vrbasu, gde je završio i gimnaziju, nakon čega se preselio u Novi Sad radi studiranja na Poljoprivrednom fakultetu.
 
U Regionalnoj privrednoj komori u Novom Sadu se zaposlio 2006. godine, a posle šest godina rada na poziciji stručnog saradnika i u Centru za marketing, informisanje i sajmove, postao je direktor komore.
 
  
 
Od 2016. godine član je Gradskog veća za privredu, a u zvaničnoj biografiji navodi da je učestvovao na velikom broju projekata koji se finansiraju iz fondova EU.
 
Sa platom od 88.000 dinara mesečno, Radojević nije prijavljivao promene u imovini u prethodne četiri godine. Na svoje ime nema nekretninu, ali ima dva automobila, oba iz 2006. godine, a u pitanju su "honda akord" i "dačija logan".
 
Aleksandar Kravić
 
Iako će biti najstariji član Gradskog veća u novom sazivu, Aleksandar Kravić je dostavio najkraću biografiju. U njoj se navodi da je rođen 1958. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu, a potom i Pravni fakultet.
 
Nakon završene advokatske pripravničke prakse, duži niz godina je radio kao novinar u Radio-televiziji Novi Sad. 
 
Bio je v. d. generalnog direktora RTV Novi Sad, potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, potpredsednik Skupštine Vojvodine, kao i član Gradskog veća Novog Sada za sport i omladinu.
 
Kada je 2016. godine Liga socijaldemokrata Vojvodine odlučila da uđe u "komunalnu koaliciju" sa naprednjacima, Kravić je postao član Gradskog veća za saobraćaj i puteve, što je posao koji će raditi i u narednom periodu. 
 
  
 
Novosađani Kravića pamte i kao dugogodišnjeg člana pratećeg benda Đorđa Balaševića. Zanimljivo je da je on pisac poslednje objavljene pesme Arsena Dedića "Život".
 
Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Aleksandar Kravić je u poslednje četiri godine kao član Gradskog veća primao 120.000 dinara. 
 
Osim toga, vlasnik je dvoiposobnog stana, a ima polovinu udela u vlasništvu nad kućom od 120 kvadratnih metara. Navodi i da vozi "sab 93" proizveden 2010. godine, a ima i depozite i štedne uloge u bankama. 
 
Sadržaj je podržan od strane organizacije The European Endowment for Democracy (EED).
  • Mira

    15.01.2021 16:36
    Pitanje
    A upravni odbori
  • Ns

    01.10.2020 15:54
    Fotelja
    Ova Mira iz fotelje u fotelju ... ko je to gura a da je tako mocan?

    Zanimanje foteljašica.
  • Nekons

    29.09.2020 23:14
    Zar doktoru Stajicu nisu dovoljne tri plate da odrzava svoju skromnu imovinu, morala je i ova cetvrta u gradskoj vlasti? Zanimljivo, tu je gde je zbog demokrata, najpre Pajticeve zene, kumova i kompanije, a evo ga sad priklonjen ovima. Samo daj sto vise, daj svega. Sto neko rece steta, delovao je kao dobar covek (nevezano za politiku). Druge clanove nije vredno ni komentarisati, sve neki mladi, obrazovani, iz fotelje u fotelju..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti