Crpna stanica u Žičkoj čeka upotrebnu dozvolu, a stanari dela Adica i dalje kanalizaciju

Stanari dela Adica, severno od Ulice Marije Bursać, najverovatnije ni ove godine neće dobiti priključke za kanalizaciju.
Crpna stanica u Žičkoj čeka upotrebnu dozvolu, a stanari dela Adica i dalje kanalizaciju
Foto: 021.rs
Šanse za ovaj ishod vrlo su male budući da se još uvek čeka dobijanje upotrebne dozvole za novoizgrađenu crpnu stanicu u Žičkoj ulici.
 
Naime, kanalizaciona mreža u deset ulica u okolini Marije Bursać završena je još prošle godine - reč je ukupno pet kilometara u delu Marije Bursać, Žičkoj, Studeničkoj, Petra Lubarde, Sopoćanskoj, Suvoborskoj, Stefana Prvovenčanog, Stevana Sinđelića, Vladana Đorđevića i u Palićkoj ulici, a radove je izveo "Graditelj NS" sa podizvođačima.
 
Ovi radovi nisu tekli naročito glatko jer je bilo protivljenja stanara Suvoborske i Palićke da preko njihovih parcela prolaze cevi.
 
Radovi na izgradnji crpne stanice počeli su u februaru i završili se tokom leta, ali kako za 021 kažu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ceo posao još uvek nije završen.
 
"Kanalizacija sliva Marije Bursać gravitira ka crpnoj stanici 'Žička', koja je završena ove godine i za koju je trenutno u toku procedura ishodovanja upotrebne dozvole. Funkcija crpne stanice 'Žička' je da prikuplja otpadnu vodu iz navedenih ulica i prepumpavanjem ih odvodi do kolektora koji se nalazi u Ulici Branka Ćopića", kažu u Upravi za naš portal.
 
Kad stigne upotrebna dozvola, ceo posao prenosi se na "Vodovod", na kojem je da pošalje pozive za priključenje na kanalizacioni sistem.
 
U Gradskoj upravi poručuju da će oko 400 domaćinstava u ovih 10 ulica time dobiti kanalizaciju.
 
Adice su pretežno "divlje" naselje u nerazvijenom delu grada, sa problemima ilegalne kanalizacione mreže, nerešenih imovinskih odnosa i neuređenih ulica. Ipak, gradski urbanisti planiraju da ovo naselje u budućnosti dobije legalnu i prihvatljivu formu u vidu naselja namenjenog porodičnom stanovanju, sa novim domom zdravlja, školama i drugim ustanovama i privatnim biznisom.
 
Detaljnije o planovima za Adice čitajte OVDE.
  • /

    30.09.2020 18:26
    /
    'telepska dolina' kako to gordo zvuci
  • Milan

    30.09.2020 16:59
    Jedina Palićka priključena na ulicu Marije Bursać a pre nje su i Milana Konjevića i Milenka Šerbana gde su rešeni imovinsko pravni odnosi sve legalizovano ali se preskače ne znam iz kog razloga. Zašto Palićka a ne ulice pre nje?
  • ...

    30.09.2020 16:53
    Divlja je država. Pa i naselje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti