FOTO: Novi Sad kupuje dodatnu novogodišnju rasvetu za deo centra i Bulevar oslobođenja

Grad Novi Sad je raspisao javnu nabavku za dopunu novogodišnje rasvete.
FOTO: Novi Sad kupuje dodatnu novogodišnju rasvetu za deo centra i Bulevar oslobođenja
Foto: 021.rs

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), nabavljaju se ukrasi za Bulevar oslobođenja, Trg slobode, Zmaj Jovinu ulicu, Pašićevu i Ulicu kralja Aleksandra, a procenjena vrednost je 16.666.666,67 dinara bez PDV-a.

Planirano je da se kupi 50 svetlosnih lančanih ukrasa u kristal beloj boji za Bulevar oslobođenja, zatim 10 svetlosnih dekorativnih motiva u beloj boji za kandelabre u Pašićevoj i Zmaj Jovinoj ulici, kao i tri svetleće dekorativne figure u belom za Trg slobode.

U tenderu se traži i šest svetlosnih dekorativnih fugura u beloj boji za Ulicu kralja Aleksandra i 25 ukrasa bele boje za stabla u Zmaj Jovinoj ulici.

UGZI pojedinačno najviše nove rasvete kupuje za Gradsku kuću i to 132 različita komada dekorativnih motiva i delova svetleće zavese kojom se ovaj objekat već godinama ukrašava, kao i 130 metara svetlećeg creva kako bi se ukrasio krov i na vrhu Gradske kuće napravio broj "1" u već postojećoj numeraciji godine. Ovde se radi o rasveti marke "Blachere illuminations" i pobednik tendera će morati da isporuči takve ili slične ukrase.

Rok za dostavljanje ponuda je 13. novembar, a UGZI ima rok od 25 dana da donese odluku o tome da li je neka ponuda prihvaćena, a potom teče rok za isporuku od 20 dana, što znači da će rasveta ako tender uspe stići početkom decembra.

Ovogodišnja suma za kupovinu dodatne novogodišnje rasvete je otprilike na istom nivou kao prošle godine, kada je posao pripao beogradskom "Stars LTD" i kada je dato 14,8 miliona dinara bez PDV-a, s tim da je prvobitno za 2019. godinu u budžetu bilo planirano 20 miliona dinara.

Inače, za razliku od prošle godine kada je ukrašavanje grada počelo 14. oktobra, odnosno 2018. godine kada je to krenulo 12. oktobra, ove godine još nije počelo kačenje rasvete. Za ove troškove planirano je da se iz budžeta upotrebi 12.690.904 dinara, što je na nivou troškova iz ranijih godina.

  • 1914

    24.10.2020 19:20
    Ceo univerzitet vam je u skoro kompletnom mraku već dva meseca,radi par sijalica i to je sve,ispred FTN totalni mrak,Teslina bista se uopšte ne vidi,ispred PMF i na trgu isto.Kakvu vi rasvetu nabavljati neradnici korumpirani?
  • Vz

    23.10.2020 14:06
    Mi ćemo biti zaključani
    Za koga da svetli kada ćete nas zaključati i baciti ključeve do proleća
  • Gandži

    21.10.2020 13:53
    ......
    A slogan ZA NAŠU DECU okačite mačku o rep!!!! Te pare uplatite za Lanu, Minju....sve one za koje se mi borimo!!! Sram Vas bilo gradski oci!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti