Stoji isporuka nove novogodišnje rasvete

Novi Sad će morati da pričeka na novu novogodišnju rasvetu, jer je uložen prigovor na tender, saznaje 021.rs.
Stoji isporuka nove novogodišnje rasvete
Foto: 021.rs

Prigovor na odluku Uprave za građevinsko zemljište i investicije podnet je pre nego što potpisan ugovor sa dobavljačem "Stars LTD" iz Beograda. Mada u obaveštenju UGZI-ja da je tender stopiran do odluke Komisije za zaštitu prava ponuđača na prigovor nema podatka o tome ko je podoneo prigovor i zašto, sasvim je izvesno da se radi o firmi "Somborelektro" iz Sombora koja je bila drugi ponuđač na tedneru. Ova somborska firma je inače prošle dve godine bila isporučilac ukrasa kao jedini ponuđač. Beogradskoj firmi je 24.oktobra posao na isporuci novogodišnje rasvete dodeljen jer su imali nižu cenu od 14,8 miliona dianra u odnosu na somborsku koja je tražila 16,5 miliona dinara.

Sa ovim odlaganjem tendera dovodi se u pitanje da li će Novi Sad do dočeka nove ukrase koji su predviđeni ovom nabavkom i koji treba da budu isporučeni u roku od 30 dana, a koji su to ukrasi pročitate OVDE.

Kažimo i da su obe firme dale daleko manju ponudu od predviđenih 20 miliona dinara u budžetu, tako da će koja god ponuda da na kraju bude odabrana budžet grada uštedeti nekoliko miliona.

Dodajmo da je kićenje grada krenulo 14.oktobra, da je Grad je za ovu godinu izdvojio 12,2 miliona dinara za montažu i demontažu ukrasa i da je od početka godine za demontažu prošlogodišnjih potrošeno je 4,5 miliona.

  • ex chapman

    13.11.2019 14:40
    NS
    sad cete imati novogodisnju rasvetu za 8. mart :D
  • Syracuse

    12.11.2019 22:27
    Hhahahahahahahha,pa sto niste doneli budzet za rasvetu 100 miliona pa biste više uštedeli.Molim za minus ko stvarno misli da smo uštedeli.
  • Ivan

    12.11.2019 21:30
    .
    Akde lepo gradonačalniče i svi u izvršnom veću da date ostavke na funkcije,pa ćemo mi gtadjani da odlučimo šta je bolje za naš grad,stara rasveta(kojoj ništa ne fali) i pomoći narodu sa tim parama,ili nepotrebno trošenje 150000 evra?!?!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti