Povećan broj obolelih od kovida u Novom Sadu, očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije

U Novom Sadu je trenutno 114 obolelih od korone, što je 42 kovid pozitivne osobe više u odnosu na pre nedelju dana, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
Povećan broj obolelih od kovida u Novom Sadu, očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije
Foto: 021.rs
Kako navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u Vojvodini je ukupno 265 aktivnih slučajeva Covida-19.
 
"U odnosu na prethodnu nedelju registrovan je porast broja registrovanih slučajeva. Dnevni broj registrovanih slučajeva u Vojvodini se tokom prethodne nedelje kretao u rasponu od 13 do 22. Međutim, u toku prethodnog dana registrovan je 41 novi slučaj među kojima je 20 iz Novog Sada, što ukazuje na očekivano pogoršanje epidemiološke situacije tokom jeseni. Dominiraju slučajevi sa blagom kliničkom slikom", navode u Institutu uz ocenu da je epidemiološka situacija nesigurna.
 
Aktivni slučajevi su prisutni u 32 od 45 opština u Vojvodini, a u 23 opštine je prisutno manje od pet aktivnih slučajeva.
 
Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo. 
 
Dodaju da nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar. Registruju se pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta, koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima.
 
"Od ove nedelje očekujemo trend rasta broja registrovanih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije, kao i prelazak u nepovoljnu situaciju u narednom periodu", kažu u Institutu.
 
U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 21 osoba obolela od korone, dok je troje njih u teškom stanju zbog čega su stavljeni na respiratore.
  • @Aspic

    23.10.2020 10:20
    Ne negiraju koronu, negiraju epidemiju korone. 40 slučajeva na 400 000 stanovnika nije epidemija korone, nego sporadični slučajevi, u ovom slučaju retki slučajevi.
  • Ostoja

    22.10.2020 22:57
    Covid škola
    Da se nadovežem na Covid 20 i njegov-njen komentar, da je u 2 novosadske škole danas obelodanjeno da je došlo do zaraze određenog broja lica.
    Samo tako, jako i do kraja.
    Online i IT, su čini se jedini odgovor da se umanji procenat zaraze u našem lepom Gradu.
  • Panonimus

    22.10.2020 21:04
    @Vox
    "...Ali dati slobodu izbora onima koji odbijaju odgovorno se ponašati prema sebi i drugima, to je duboko nepravedno."

    Znači, vama je "odgovornost prema drugima" opterećivanje zdravstvenog sistema (ok, slažemo se ovde), ali ne i potencijalno svesno širenje zaraze na druge ljude?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti