Pastor: Radićemo kao da će mandat trajati četiri godine, ali nije isključeno da će biti kraći

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da smatra da će sadašnji saziv vojvođanskog parlamenta trajati četiri godine, jer se to nije dogodilo u dosadašnjoj praksi najvišeg predstavničkog organa.
Pastor: Radićemo kao da će mandat trajati četiri godine, ali nije isključeno da će biti kraći
Foto: 021.rs
"Moram da kažem da nisam čuo ni od koga ideju da bi trebalo da se skraćuje mandat, ali to ne isključuje takvu mogućnost. Ako neko ima tako masivnu parlamentarnu većinu, kao što danas ima Srpska napredna stranka i u ovom parlamentu, onda mislim da postoje sredstva primenom kojih se na legalan i legitiman način takva situacija može izazvati. Ali nisam do sada video ni od koga izjavu u vezi sa takvom namerom, niti je u dosadašnjoj tridesetogodišnjoj praksi vojvođanske skupštine bilo prevremenog mandata. Tako da ja na bazi toga mislim da je to danas za mene jedan realan pristup. Radiću i zalagaću se, sa svima ostalima, kao da će mandat trajati četiri godine, a kakav će biti i koliko će trajati, to je sada deo života", poručuje Pastor.
 
On je rekao i da će imati zadovoljstvo da predloži Igora Mirovića za budućeg predsednika Pokrajinske vlade, za kojeg kaže da ga je upoznao kao "korektnog i ambicioznog čoveka, koji može da udovolji izazovima koji predstoje".
 
"Vlada će biti vlada kontinuiteta i biće nastavak one prethodne, što ne doživljavam kao minus ili slabost, već kao dodatnu snagu, jer se u kontinuitetu, bez potrebe upoznavanja, ulaženja u problematiku, mogu nastaviti tokovi koji su započeti na bazi istih prioriteta koji su bili zastupani u prethodne četiri godine", zaključuje predsednik Skupštine Vojvodine.
  • Persida

    30.10.2020 18:09
    Her.centar
    I treba da vam izbori budu ranije kad ste ostavili lopove u firmama da potkradaju radnike!
  • Pićuka

    29.10.2020 16:25
    Gospodine Pastor, znate i sami, u ovom trenutku, svi izbori će biti u istom terminu. Ja sam verovatno jedan od retkih Srba koji je glasao za vas na pokrainskim i lokalnim izborima, imajući utisak da ste realni, odgovorni i moralni. Svestan sam da manjine moraju biti uz vlast, zbog svojih interesa, ali da im toliko podilazite nisam predpostavljao.
  • Forezničar

    29.10.2020 12:10
    Gospodine Pastor vreme je za mirovinu. Valjda je unuk punoletan ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti