FOTO: Umesto pedijatrije, na Novom naselju nova kovid ambulanta

Dom zdravlja "Novi Sad" juče je u toku dana zatvorio pedijatriju na Novom naselju i pretvorio taj kapacitet u kovid ambulantu, koja radi od danas.
FOTO: Umesto pedijatrije, na Novom naselju nova kovid ambulanta
Foto: 021.rs
Ovo je druga kovid ambulanta u objektu na Naselju, a građani su o njenom otvaranju, odnosno zatvaranju pedijatrije, mogli da budu informisani samo ukoliko su lično došli kod pedijatra - nikakvog ranijeg obaveštenja nije bilo.
 
 
Takvo iskustvo imao je Novosađanin koji je juče bebu odveo na pregled, zabrinut zbog njenog stanja, ali je po dolasku na odeljenje pedijatrije zatekao iseljenje i informaciju da izabrani pedijatar ne može da pregleda dete.
 
"Ni sama doktorka nije mogla da mi kaže gde će raditi tj. gde će je prebaciti, a mi smo ostali revoltirani, sa bebom kojoj je potreban pedijatar. Oni su u tom trenutku iseljevali jedne i useljavali druge", navodi ovaj građanin za 021.
 
Ni u ovom trenutku objave ovog teksta nije poznato gde će biti raspoređeni pedijatri sa Novog naselja. Inače, 021 se sa pitanjima juče obratio Domu zdravlja, a umesto odgovora stiglo je saopštenje za javnost dan kasnije.
 
Da kovid ambulanta radi uverila se reporterka 021. Formiraju se dva reda za te preglede, a osim ove dve ambulante, u funkciji je i kovid ambulanta u Zmaj Ognjena Vuka.
 
 
Ambulanta u Jug Bogdana na Podbari nije u kovid sistemu već funkcioniše kao redovna ambulanta Doma zdravlja, bar za sada.
 
 
Raspored pedijatara objavljen je tek nekoliko sati kasnije, a možete da ga pogledate OVDE.
  • Lila

    31.10.2020 19:42
    @dr Zoran
    Osoba sa potpisom "M.A.Pulmolog" uopšte nije pulmolog, to mu je samo nick, kako bi unosio zabunu. Zar ne primećujete da su mu komentari potpuno nepismeni...
  • dobrivoje

    30.10.2020 13:43
    @Nsns30.10.2020 • 11:31
    Kad dobiješ Kovid biće ti jasno,
  • Seka Persa

    30.10.2020 13:26
    Tamo u nekom drugom zdravstvenom sistemu, koji je daleko od savršenog, i u kojem radim su promene rada objekata uradjene tokom leta.

    Ne znam kako je srpsko zdravstvo iznenadjeno porastom broja obolelih tokom zimskih meseci!?

    Ko je odgovoran za haos? Ma nije bitno! Marva gleda farmu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.