Dom zdravlja na Novom naselju od srede velika kovid ambulanta

Objekat Doma zdravlja na Novom naselju od srede, 4. novembra postaće kovid ambulanta.
Dom zdravlja na Novom naselju od srede velika kovid ambulanta
Foto: 021.rs
Kako navode u Domu zdravlja "Novi Sad", to znači da će ovaj objekat biti jedini za rad sa pacijentima sa sumnjom na kovid infekciju. To podrazumeva da od sutra više neće raditi Ambulanta za respiratorne infekcije u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" u Zmaj Ognjena Vuka.
 
Radno vreme Kovid ambulante je 24 časa, sa osam ekipa u toku dana i četiri noću. Ovaj broj se može i povećati u slučaju da se epidemiološka situacija promeni.
 
Brojevi telefona Kovid ambulante: 021/4879-213, 215, 217, 231, 239 i 243.
 
Glavni ulaz u objekat biće za pacijente sa sumnjom na kovid infekciju i za te potrebe uzeto je prizemlje i sve prostorije opšte medicine na prvom spratu.
 
Pacijenti koji u ovom objektu imaju izabranog lekara na medicini rada i stomatologa, ili su im potrebne usluge specijalističke službe, to će i dalje moći da dobiju, ali će ulaz u objekat biti sa zadnje strane. Fizičkim razdvajanjem sprečiće se kontakt kovid i nekovid pacijenata.
 
"Budući da smo na početku trećeg talasa epidemije koji počinje u najnepovoljnijem delu godine - jesen i zima, tokom kojih imamo loše meteorološke prilike, kao i očekujući veći broj pacijenata obolelih od sezonskih respiratornih oboljenja, ovo smatramo dobrim rešenjem. Na ovaj način pacijentima bi bilo omogućeno da ne čekaju na pregled izvan ustanove, nego u prostranoj čekaonici, posebno jer dolazi sve lošije vreme sa niskim temperaturama, kišom, snegom...", navode u Domu zdravlja.
 
U objektu na Novom naselju pacijentima će, kao i do sada, uz timove lekar/medicinska sestra za pregled pacijenata sa simptomima korone, bila pružena usluga uzorkovanja i analize krvi, serološkog ispitivanja, uzimanje brisa za PCR testiranje i RTG snimanja. 
 
Pacijenti koji su do sada odlazili na preglede u objekat na Novom naselju, biće upućeni u ambulante Jovan Jovanović Zmaj, Vršačka, Rumenačka, Jug Bogdan, Bulevar i druge raspoložive ambulante.
 
Dom zdravlja na Novom naselju je prošle nedelje pedijatriju pretvorio u kovid ambulantu, koja je počela da radi u petak. Roditelji koji su vodili decu na pregled su tek naknadno saznali gde su premešteni pedijatri iz ovog objekta, o čemu možete da se informišete na OVOM LINKU.
  • Valerija

    03.03.2021 12:51
    Rad doktorke u Kovid ambulanti
    Sve pohvale za predanost svom poslu doktorke Zarić Jovane u Kovid ambulanti na Novom Naselju.
  • Ne ostavi

    21.12.2020 14:34
    Proći neće
    Nevredi narode moj sin je došao u bolnicu 22.nov. u bolnicu sa obostranom upalom pluća i stavili su ga ka koseonik a trebao je biti na intezivnoj nezi.on nije dobio ni polu intezivnu.onako u teškom stanju na koseoniku 15 jed. U 22.20h 23nov ktenuo je u toalet i pao.tu mu je bio kraj u 47 god.bio sportista bez prateci bolesti.žalost neizdrživa a pravda daleko.
  • Ankica

    25.11.2020 16:37
    Uradila sam test u privatnoj laboratoriji. Pozitivan je. Treba da otvorim bolovanje. Moja doktorica me upućuje na Covid ambulantu. Kaže da ovi testovi nisu pouzdani i ne moze da mi otvori bolovanje. U Covid ambulanti mi kažu ljudi koji čekaju da čekaju već 6 sati. Kasnije sam čula da su neki čekali 12 sati. Odustala sam. I šta sada?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.