Pogledajte ko su novosadski dobitnici priznanja za borbu protiv korona virusa

Odlukom predsednika Srbije Aleksandra Vučića 101 pojedinac i ustanove odlikovani su povodom 11. novembra, Dana primirja u Prvom svetsku ratu. Među njima ima i onih koji dolaze iz Novog Sada.
Pogledajte ko su novosadski dobitnici priznanja za borbu protiv korona virusa
Foto: FoNet
Ova priznanja su podeljena zbog učešća u borbi protiv pandemije korona virusa. Odlikovani civili nisu primili neka od ordenja koje dodeljuje predsednik, nego su dobili priznanja nižeg ranga, poput medalja. 
 
Među vojnim licima orden je pripao upravniku Vojnomedicinskog centra Novi Sad Draganu Korugi. On je dobio Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena. 
 
Gerontološki centar odlikovan je sa čak tri medalje. Srebrna medalja za zasluge Gerontološki centar Novi Sad je dobio kolektivno, a posebno su nagrađene dr Biljana Glišić Ugrica i Nataša Janković. Obe su dobile zlatnu medalju za zasluge.
 
Pojedinačno je nagrađena i prof. dr Vesna Turkulov, načelnica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, koja je dobila zlatnu medalju za zasluge. 
 
Posthumno je odlikovan stomatolog dr Stanislav Ostojić, koji je preminuo od posledica korona virusa u Kliničkom centru Vojvodine. Iako se pored njegovog imena navodi Klinički centar Vojvodine, on nije radio u ovoj zdravstvenoj ustanovi, o čemu više možete da čitate na OVOM LINKU.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i JKP "Vodovod i kanalizacija" dobitnici su zlatne medalje za zasluge.
 
Koga je sve Vučić odlikovao možete da pročitate OVDE.
  • Radnik

    13.11.2020 11:55
    Medalja
    Za sta nagrada? Da li neko iz gradskih struktura zna kako su korisnici tretirani u domu,zatvoreni po sobama da poumiru od pasivne samoce,dok majstori krstare po domu,zureci da zavrse radove da gospodja direktorka pokupi sto pre pare.Vucevicu,reaguj,sramota je ovo za grad,a imamo svi roditelje,bake,deke...
  • Pravda

    12.11.2020 17:20
    Sram vas bilo
    A, medicinske sestre i tehničari KCV, koji su izneli borbu proti Covida sami na svojim leđima! Pitajte pacijente, pravu istinu! Lekari su ulazili na blic, a sestre i tehničari su bili uz pacijente sve vreme! Osim na infektivnoj klinici, tamo lekarima svaka čast! Tako je i sad u ovom krugu! A, nagrade novčane su bile mnogo veće u korist lekara naravno! Pa zato su mogli barem da se spomenu!
  • Radnik

    12.11.2020 15:06
    Gc.novi sad
    Gc.Novi sad jeste zasluzio medalju.ali samo radnici bez gospodje direktorke koja ima svoj ulaz u kancelariju dolazi kad hoce radi sta hoce i izigrava diktatora.najgori direktor u istoriji gc. Inspekcijo reaguj!!!.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti