Četvrta rata za porez na imovinu 16. novembra

Četvrta rata za uplatu godišnjeg poreza na imovinu za 2020. godinu za obveznike - fizička lica, preduzetnike i pravna lica, dospeće 16. novembra, saopštila je Gradska poreska uprava Novog Sada.
Četvrta rata za porez na imovinu 16. novembra
Foto: 021.rs
Kako dodaju, redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata.
 
Takođe, zbog novonastale situacije, a u cilju suzbijanja daljeg širenja kovid-19 i očuvanja zdravlja sugrađana, savetuje se svima da sa Gradskom poreskom upravom u što većem obimu komuniciraju putem elektronske pošte na sledeće mejl adrese:
 
-  uverenja.gpu@novisad.rs - za prijem zahteva za izdavanje uverenja
- naknade.gpu@novisad.rs - za prijem poreskih prijava i svih drugih podnesaka vezano za Naknadu za zaštitu i unapređivanje životne sredine i Naknada za korišćenje javnih površina
- gpu@novisad.rs - za sve ostale pisane podneske.
 
Osim navedenih mejl adresa, na raspolaganju su brojevi telefona: 4871-751 i 4871-707.
  • Privatnik

    15.11.2020 20:39
    Ovlasćenje
    Sa digitalnim sertifikatom možete pristupiti i raditi i prijave za bilo koga ko vas ovlasti. Ovlašćenje je jednostavno, na RJUP pronađite PEP obrazac, koji kad se preda na šalteru, odmah postaje aktivan. Takođe svojim sertifikatom i vi "od kuće" možete bilo koga drugog ovlastiti.
    Istim sertifikatom možete zakazati MUP, PIO, zdravstvo, NRIZ... I druge e-novotarije
  • Svetlana

    15.11.2020 11:20
    @ Veljko

    OK, hvala. Ima smisla, telefoni je izdrze 4 godine, a u medjuvremenu semenjaju, kvare...
    Molila bih vas odgovor jos na ovo pitanje pa stajem. Unapred se zahvaljujem.
    Da li cu uzimanjem digitalnog sertifikata moci da vidim da li muz duguje nesto ili se ovako otvoren moj nalog u e-upravi vezuje samo za mene i poreze koje ja placam na svoje ime?
  • Lee

    15.11.2020 11:02
    Aplikacija je uzasna. Treba da budem programer da pogledam stanje. Na tel.se niko ne javlja, a na mail dobijem predefinisan odgovor sa kojim ne znam sta bih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.